26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kocaoğlu: 'Gökçek oyumuzu artırdı'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Melih Gökçek olayında İzmir'in bizim arkamızda olmasının iki nedeni var. Biri bizim güvenilir olmamız, ikincisi Melih Gökçek'in güvenilir olmaması” dedi.

Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in İzmir'in suyundaki yüksek arsenik oranına ilişkin açıklamayı İzmir Büyükşehir Belediyesinden önce yapmasının kendisine tepki duyulmasına neden olmadığını söyledi.

Hiçbir tepkiyle karşılaşmadığını belirten Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu:
“Bir defa güvenilir insan olmak çok önemli, yaşamda paranız vardır, yoktur, işiniz iyidir, bozulur ama güvenilir insan olmak, yaşamınızı sürdürmek için en önemli faktörlerden bir tanesidir. Bu Melih Gökçek olayında İzmirlinin bizim arkamızda durmasının iki tane nedeni var. Bir tanesi bizim güvenilir olmamız, ikincisi Melih Gökçek'in güvenilir olmaması. Melih Gökçek yerine bunu başka birisi söyleseydi, biz burada biraz daha zor durumda kalabilirdik. Melih Gökçek gibi Türkiye'de güvenilirliğini yitirmiş bir adamın bizim karşımıza geçmesi bizim için büyük bir avantaj oldu diye düşünüyorum. Oy kaybı da olmamıştır, oyumuz en az beş puan artmıştır.”

Aziz Kocaoğlu, “İzmirliler biz söylediğimiz zaman çeşmeden su içebilecek. Arıtmalar bitince çeşmeden su içilebileceğini söyleyeceğiz, ama şimdiki değerler de kötü değil” dedi.

Arsenik oranının yüksek olması nedeniyle bazı kuyuların kapatılmasının 2008 yılında İzmir'de susuzluk sorunu yaşatmayacağını belirten Kocaoğlu, “Bu sene İzmir susuz kalmaz ama 2009 yılında bilemem” diye konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 11:22:48
Güncelleme :17 Ağustos 2008 Pazar 11:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?