19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kocaoğlu İktisat Kulübü'ne konuştu

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübü tarafından düzenlenen Ekonomi Zirvesi 2008 panelinde, yerel yönetimlerin iktisadi kalkınmadaki payını anlattı.

İzmir'in 2017 yılına kadarki yol haritası niteliği taşıyan Stratejik Plan'ın, kenti vizyon hedeflerine ulaştıracak projelerden oluştuğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Eskiden belediye başkanları, akşam dost sohbetlerinde konuştukları şeyleri ertesi gün proje olarak ortaya koyarmış. Bu da kaynak israfından öte gidemiyordu. Günümüzde böyle bir şey mümkün değil! Bilimi rehber alarak, katılımcı bir anlayışla ürettiğiniz projeler, kentte yaratılacak sinerjinin sihirli formülüdür" dedi.

İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen, İ.Ü. İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nihat Falay'ın yönettiği ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya'nın da konuşmacı olarak katıldığı panelde iktisat öğrencilerinden büyük ilgi gören İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin vizyonundan EXPO çalışmalarının sonuçlarına kadar pek çok soruyu cevaplandırdı. Her belediye başkanının kenti zenginleştirmeyi ve yerelde kalkınmayı sağlamayı arzu ettiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Ancak merkezi hükümetler, ellerindeki mührü vermek istemez. Son imza Ankara'ya bırakıldığında da, kentler büyük zaman kaybediyor" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 09:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?