4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Kocaoğlu muhtarlarla buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan ilçe, belde ve köylerde görevli muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Gül Şener, Serpil Güngör, Pervin Şenel Genç, Hasan Topal ve ESHOT Genel Müdürü Ersu Hızır da katıldı.

Muhtarların toplum için çok büyük bir görev icra ettiğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Sizler bölgelerinizdeki sorunları çözmek ve sorunları ilgili mercilere taşımakla görevlisiniz. Bu nedenle sorumluluğunuz ve göreviniz çok büyük. Sorunları bize iletirken de bizleri çalışmaya zorluyor ve motive ediyorsunuz. İzmirlinin sorunlarını bizlere taşıyacak 737 muhtarımız var. Tüm İzmirli vatandaşlarımıza ulaşacak esas nokta sizlersiniz. Sizlerle birlikte çalışmak sizlere sorunlarımız anlatmak ve sizlerin sorunlarını dinlemek ve sizler kanalıyla hemşehrilerimize ulaşmak bizim için en sağlıklı en doğru hem de başarıya ulaşabilecek yol olarak görülmektedir” dedi.

Kocaoğlu, 4 yıllık süreçte gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında da muhtarlara bilgi verdi. Göreve geldikten sonra ilk olarak kentin ihtiyaçlarını öncelik sırasına göre belirlediklerini, bütçe olanakları çerçevesinde projelerini oluşturduklarını ve bu çerçevede yola koyulduklarını söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu önlerinde ilk olarak "Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük organizasyonu" olarak nitelendirdiği Dünya Üniversite Spor Oyunlarını (UNIVERSIADE 2005, İzmir) sıfır hatayla gerçekleştirilmesi hedefi bulunduğunu belirtti. Bu amaçla merkezi hükümetin de desteği alınarak gerekli hazırlıkların yapıldığını anlatan Kocaoğlu, "Bu konuda işler yolunda gidiyor ve tesisler yetişiyor. İzmir, bu oyunlardan sonra her türlü spor organizasyonunun yapılabileceği bir altyapıya kavuşmuş olacak" dedi.

Kocaoğlu, bunun dışında İzmir’in daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulması ve gelişiminin sağlanması için önemli projeler hazırladıklarını ve bunların da sırayla uygulamaya geçirileceğini kaydetti.

Bu kapsamda, kentin en önemli sorunları arasında yer alan ulaşım sorununun çözümü için Bornova-Üçyol metro hattının Üçkuyular’a uzatılması projesinin ihalesinin yapıldığını belirten Kocaoğlu, inşa çalışmalarına mayıs ayı başında yapılacak temel atma töreni ile başlanacağını bildirdi.

Ayrıca Aliağa-Menderes demiryolu hattının metro standardına çıkarılması projesi ile 79 kilometrelik hat boyunca 550 bin yolcu taşınacağını belirten Kocaoğlu, bu projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilmiş, Devlet Planlama Teşkilatı, Hazine, Avrupa Yatırım Bankası tarafından onaylanmış bir proje olduğunu söyledi.

26 Mart 2005 tarihinde bu projenin protokolünün imzalandığını ve çalışmaların takvime bağlandığını söyleyen Kocaoğlu, Temmuz 2005 sonu, Ağustos ayı başında bu projenin temelini atacak duruma geleceklerini belirtti ve 24 aylık bir sürede tamamlanmasını istediklerini vurguladı.

Kocaoğlu, "İnanıyorum ki bu proje bittiğinde, İzmir bambaşka bir kent olacak. Üçyol-Üçkuyular ve Aliağa-Menderes projelerinin hayata geçmesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım gücü en az 2’ye katlanacak" dedi.

Kocaoğlu, bu projelerin dışında heyelan ve gecekondu bölgelerinin ortadan kaldırılması için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yaklaşık 4 bin konutluk protokol imzalandığını, ısıtmada katı yakıt tüketiminin jeotermal kaynaklara yönelinerek önlenmesi amacıyla İl Özel İdaresi ile ortak şirket kurulduğunu bildirdi. Daha sonra söz alan muhtarlar Başkan Kocaoğlu’na isteklerini ilettiler.



Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 17:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?