26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Kocaoğlu yargılansın'

İzmir’in kimi bölgelerinde suda arsenik oranının standart değerin üzerinde çıkmasıyla başlayan tartışmalara eski TBMM Başkanı, AKP Manisa milletvekili Bülent Arınç da katıldı. Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ve AKP İl Başkanı Dursun Ali Yıldız’la kentin içme suyundaki arsenik oranının düşüklüğü nedeniyle Sağlık Bakanlığı’ndan gelen teşekkür mektubunun kamuoyuyla paylaşıldığı toplantıda konuşan Arınç, sudaki arsenik oranının yüksek olması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun görevi ihmalden yargılanması gerektiğini savundu.

Başka partiden olsaydı...
Arınç, şöyle dedi: “İzmir’de şu anda sudaki arsenik miktarının adeta tehlike çanları çaldığını hepimiz biliyoruz. Bunu, kentin belediye başkanı da açıkladı. Sağlık Bakanlığı bununla ilgili rapor gönderdi ve suyun kullanılmamasını istedi. Gelen raporda, bırakın içmeyi, sebze-meyve tüketiminde, yemek yapımında bile kullanılmaması gerektiği yazıyor. Söz konusu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. İzmir Büyükşehir Belediyesi de CHP’li bir başkana sahiptir. Eğer bu başkan CHP’li değil de başka bir partili olsaydı başına gelecekleri az çok tahmin edebiliriz. Her gün bir bombardıman altında, ‘Bize zehirli su içirtiyorsunuz, niye tedbir almıyorsunuz, derhal istifa edin, koltuğunuzu boşaltın’ sözlerini duyacaktınız. Şimdi bunları duyamıyorsunuz.”

Medyayı göreve çağırdı
Halkın, içinde zehir miktarı yüksek su içmeye mecbur bırakıldığını ama bunun sorumlusu hakkında uyarı görevi yapılmadığını ileri süren Bülent Arınç, şöyle konuştu:
Aziz Kocaoğlu’nun dürüst bir insan olduğunu, halkına hizmet için çaba gösterdiğini biliyor ve inanıyoruz ya da böyle olduğunu düşünmek istiyoruz. Ama bir hizmet kusuru var, bir ihmal var ve bu ihmal halkın sağlığıyla doğrudan ilgili. Dolayısıyla görevini yapmayan bir belediye başkanı hakkında hem yasal işlemlerin başlaması hem de medyanın, tüketiciler birliğinin bu konuda (kişinin kimliği ne olursa olsun) belediye başkanını hedef alan birtakım çalışmalar için de olması gerekiyor.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 10:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?