2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Kocaoğlu'na mobbing davasına ret

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ferda Eser'in, işyerinde kendisine baskı uyguladığını iddia ettiği Başkan Aziz Kocaoğlu'na karşı açtığı 50 bin TL'si maddi, 200 bin TL manevi olmak üzere toplam 250 bin TL'lik tazminat talepli mobbing davası reddedildi. Hukuk Mahkemesi Hakimi Nuri Alper Arslan, davanın husumet nedeni ile reddine karar verdi. Arslan, 2012 yılında Yargıtay'ın aldığı bu tür davaların şahsa değil kuruma karşı açılması gerektiği yönünde genelge olduğunu ve davayı esastan değil husumet yönünden reddettiğini belirtti.

YETKİLERİ ELİNDEN ALINMIŞTI

Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, 'güven bunalımı' oluştuğu gerekçesiyle yetkilerini elinden alıp başkanlık emrine verdiği Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser, Alsancak Garı karşısındaki Kent Kütüphanesi'nde görevlendirildi. Dava açan Eser, İzmir 4'üncü İdare Mahkemesi kararıyla genel sekreter yardımcılığına geri döndü. Ancak, daha önce sorumlu olduğu daire başkanlıkları diğer genel sekreter yardımcılıklarına bağlandığı için konumu işlevsiz kaldı. Eser, daha sonra yine aynı görevle Kent Kütüphanesi'nde görevlendirildi. Bu gelişmelerin ardından Ferda Eser, avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurup, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisine işyerinde mobbing uyguladığını iddia ederek 50 bini maddi, 200 bini manevi toplam 250 bin TL'lik tazminat davası açtı. Ferda Eser'in avukatı dava dilekçesinde Başkan Kocaoğlu'nun kasıtlı ve sistematik olarak dışlama, aşağılama, küçümseme, yıldırma, yok sayma, ötekileştirme ve ağır psikolojik baskı politikası (mobbing) uyguladığını, müvekkilinin bu nedenlerden dolayı maddi ve manevi zarara uğradığını öne sürdü. Kocaoğlu ise avukatları aracılığı ile hakkındaki iddiaları kabul etmedi ve davanın reddini talep etti.

İzmir 8.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada Ferda Eser'in avukatı Birol Keskin ile Aziz kocaoğlu'nun avukatı Sevil Cengiz de hazır bulundu.

Davaya bakan Hakim Nuri Alper Arslan, davanın husumet nedeni ile reddine karar verdi. Arslan, 2012 yılında Yargıtay'ın aldığı bu tür davaların şahsa değil kuruma karşı açılması gerektiği yönünde karar verdiğini ve davayı esastan değil husumet yönünden reddettiğini belirtti.

Ferda Eser'in avukatı Birol Keskin, mahkemenin gerekçeli kararının ardından hukuki yönden mücadelelerine devam edeceklerini söyledi 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2012 Salı 15:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?