27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Kocaoğlu'ndan bayram mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi personeliyle bayramlaştı. Meclis Salonu'nda gerçekleşen sıcak buluşmada personele hitaben konuşan Başkan Kocaoğlu, “İzmirlilere layık olduğu hizmetleri verirken, her defasında kaliteyi biraz daha yükseltmeye çalıştık. Bunu yaparken elbette eksiklerimiz, yapamadıklarımız olacak ama hep birlikte, dayanışma içinde çalışarak bunları hızla telafi edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm personeliyle, benim başkanı olarak göğsümü kabartacak bir performans sergileme düzeyine geldi. Önümüzdeki günlerde de bu çalışmaları hızlandırarak devam ettirmeyi diliyorum” dedi.


Belediye'nin finans yapısını sağlamlaştırdıktan sonra, kentin birikmiş konularının üzerine eğildiklerine değinen Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, hep hemşehrimizi düşündük; hep mağdurun, genelin, çoğunluğun yanında olduk. Hiçbir kişi ya da kuruma İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imar, ihale ya da satın alma yetkisini kullandırmadık. Geceli gündüzlü mesai yaparak, işlerimizi şeffaf, tarafsız ve dürüst bir belediyecilik anlayışı ile yürüttük. Kentteki bazı kanaat önderlerinin, belediye başkanının önderliğinde sorgulanmasını, yararlı ve zararlı olanların ayrılmasını sağladık.”


SU KRİZİ TERSİNE DÖNDÜ
Geçtiğimiz aylarda İzmir'de yaşanan arsenikli su sorununa gönderme yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, sudan kriz çıkaranların doğrudan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na yönelik eylemler içinde olduklarını ifade etti. Başkan Kocaoğlu, “Hep olduğu gibi, bu konuda da doğru bir yerde olduğumuz için, bu sudan krizi başlatanlar şimdi ateşkes dilemek zorunda kaldılar. Halk bu krizin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ve Başkanı'nı yıpratarak siyasi rant sağlamanın dışında bir amaç taşımadığını anladı” diye konuştu.


ONURLU DURUŞ
Devlet adamlığı ve belediye başkanlığının bir kamu görevi olduğunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, görev süresinin bitiminde “hoş bir seda” bırakmaktan başka amacı olmadığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Kamu görevlilerinin, tüm vatandaşlara örnek olması gerekir. Biz bu duruşu sergiliyoruz. Önümüzdeki 6 aylık süreçte, siyasetten dolayı çeşitli atraksiyonlar, varyasyonlar, dedikodular, 'çamur at izi kalsın' ya da boş atıp dolu tutma gibi salvo atışlar olacaktır. Bunlar, bizi olduğu gibi sizleri de epeyce yoracaktır. Ama biz bir aileyiz. İyi günde, kötü günde 4,5 yıldır kol kola hep birlikte olmaya çalıştık. Belediye başkanları gelir, gider, seçim kazanır, kaybeder. Bunu halk değerlendirecektir. Ama en iyisi ve güzeli, ilkeli olmaktır. Kişiliğimizde ve duruşumuzda bir eksilme veya törpülenme olmamasıdır. En zor altı aya giriyoruz. Bir yandan projelerimizi tamamlamaya çalışıp, bir yandan da siyaset arenasında namuslu ve onurlu bir mücadele vereceğiz. Bu mücadeleyi, Belediye'yi, kaynaklarını ve birbirimizi korumak için vereceğiz” diye konuştu.


Başkan Aziz Kocaoğlu, belediye başkanlarının görevleri ve misyonu arasında, metro ya da alt geçit yapmak kadar, kenti harekete geçirmeye çalışıyor gibi görünüp “paçasından çekenleri” teşhir etmenin bulunduğunu da sözlerine ekledi.
(Mİ-Mİ-

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 16:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?