26
Nisan
2024
Cuma
İZMİR

Konak Belediyesi'ne operasyon!

İzmir Konak Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 61 kişiye yükseldi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla sabaha karşı düzenlediği operasyonla Konak Belediyesi imar, fen, ruhsat işleri bölümlerinde görevli 27 kişi ile 44 işyeri sahibini gözaltına aldı.

Savcı Gök'ün talimatıyla belediyedeki çok sayıda evrak daha önce alınarak incelenmek üzere uzman kişilere teslim edilmişti. Evlerinde sabaha karşı gözaltına alınanlar arasında Konak Belediyesi Ruhsat Denetim Şubesinde görevli 8 memur, 1 encümen üyesi, 3 zabıta görevlisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli 5 itfaiye memuru, içinde iş takipçisi ve iş yeri sahipleri olan 44 kişi bulunuyor.

Zanlılar, Alsancak ve Kemeraltı esnafı tarafından gönderilen ihbar mektubu ile takibe alındı. Zanlıların, 2004 seçimlerinden sonra belediye içinde bir çete kurarak örgütlü bir şekilde ruhsat verilmeye müsait olmayan yerlere gerçeğe aykırı rüşvet karşılığı düzenlemiş oldukları raporlarla ruhsat verilmesini sağladıklarının tespit edilmesi neticesinde gözaltına alındıkları bildirildi. Zanlıların sorguları halen devam ediyor.

Önceki haber

İzmir Konak Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla sabaha karşı Konak Belediyesi'ne operasyon düzenledi. Polis tarafından sabaha karşı yapılan operasyonda, belediyenin imar, fen, ruhsat işleri bölümlerinde görev yapan 25 kişinin eş zamanlı olarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Savcı Gök'ün talimatıyla belediyedeki çok sayıda evrak daha önce alınarak, incelenmek üzere uzman kişilere teslim edilmişti. Şahısların evlerinde
gözaltına alındığı ve ekiplerin belediyedeki araştırmalarının devam ettiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 10:37:49
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 19:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emiryavuz@hotmail.com IP: 85.105.104.xxx Tarih : 3.03.2009 23:13:26

söylenecek söz yok yazık bu kadar insana. alaçatıdan 60 kişi alındıda ne oldu sonuç sıfır tutuklu.izmir yerinde chp de kalıcak ne yaparlarsa yapsınlar.akp sen daha çok hayal kurarsın izmir için nede olsa gavuruz :))