4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Konak Meydanı'nda dram!

İzmir’de ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenen 3 tanesi 40 günlük 3’üz olmak üzere 6 çocuğa sahip olan aile, çareyi Konak Meydanı’ndaki ünlü Konak Camii’ne sığınmakta buldu. Yeni bir eve çıkmak için depozitoya ihtiyaçları olduğunu dile getiren baba Erdoğan Yılmaz, kendisine iş verilmesini istedi.

2 aydır 100 milyon lira olan ev kiralarını ödeyemeyen Erdoğan Yılmaz (39) ve Fatma Yılmaz (32) çifti, ev sahiplerinin tehditlerine daha fazla dayanamayınca evlerine gitmemeye karar verdi.

Henüz 40 gün önce dünyaya gelen üçüz bebekleri Eren, Seren ve Ceren ile 1.5 yaşındaki Kadir, 14 yaşındaki Halit ve 15 yaşındaki Uğur isimli 6 çocuğa sahip olan aile, çareyi Konak Meydanı’ndaki ünlü Konak Camii’nin bahçesine sığınmakta buldu.

14 sene TEKEL’de işçi olarak çalıştıktan sonra kurumun özelleştirilmesinin ardından işten çıkarıldığını belirten Erdoğan Yılmaz, o günden sonra günlük işlerde 20 milyon lira yevmiyeyle çalıştığını söyledi. 14 aydır işsiz olan baba Erdoğan Yılmaz, "Bornova Kaymakamlığı’ndan 500 milyon lira ve Valilik’ten de çeşitli erzak yardımı aldık ancak bunlar 6 çocuğumun masraflarını ancak karşılıyor. O yetmiyormuş gibi şimdi de ev sahibimiz Altındağ semtindeki evimizden 2 aydır kirayı ödeyemediğimiz için bizi çıkarmak istiyor. Ben her türlü işte çalışıp aileme bakarım, daha sonra kiramı da öderim ama yeni bir eve çıkmak için istenen depozito ve emlakçı komisyonunu karşılayamam. Bunun için Valilik’ten nakit para yardımı istedik ama yardım yapmadılar" diye konuştu.

Ailesiyle birlikte yakınlarının yanında bir süre kaldıklarını belirten baba, 6 çocuğuyla kimseye daha fazla yük olmak istemediğini bu nedenle son çare olarak camiye sığındıklarını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 14:52:41
Güncelleme :15 Haziran 2005 Çarşamba 14:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?