19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Konak'a kardeş ilçe

Almanya'nın Hamburg kentinin Mitte ilçesi ile İzmir'in Konak ilçesi arasında " Kardeş ilçe" protokolü imzalandı.

Hamburg Merkez ilçe belediyesinde gerçekleştirilen ve 2011 yılına kadar sürecek olan "Kardeş ilçe" protokolü, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ve Hamburg Merkez Belediye Başkanı Markus Schreiber'in katılımı ile gerçekleştirildi.


İzmir heyeti daha sonra Hamburg Eyalet Meclisi'ni de ziyaret etti ve önemli bir isim ile biraraya geldi. Hamburg Eyalet Meclisi'nin başkan vekilliğini yapan Nebahat Güçlü isimli bir Türk kadını, İzmirli misafirlerine ev sahipliği yaptı. Hamburg Eyalet Meclisi Başkan Vekili Nebahat Güçlü, Türk heyetine Almanya'daki eyaletler sistemi ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bir süre önce Hamburg eyaletinde Hıristiyan Demokratlar'dan (CDU) kendi partisi olan Yeşiller'e (GAL) geçen Güçlü, koalisyon
hükümeti kurulduğunu hatırlatarak, Eyalet Başbakanı Ole Von Beust'un,göreve geldiği ilk gün Hamburg eyalet meclisinde bir konuşma yaptığını ve uyuma ağırlık vereceğini söylediğini dile getirdi. Güçlü, "Bu bizim, yani Yeşiller için de önemli bir gelişme. Almanya'da ilk kez CDU-Yeşiller iktidarının kurulduğu kent Hamburg kenti. Aslında Sosyal Demokratlarla bu hükümeti kurmak istiyorduk, ancak oylarımız yeterli olmadı" dedi. Hamburg Eyalet Parlamentosu Başkanı Vekili Nebahat Güçlü, Hamburg-Mitte ile İzmir Konak ilçeleri arasındaki kardeşlik bağı çerçevesinde Hamburg'a gelen Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ ve beraberindeki heyete Hamburg Eyalet Sarayı'nı gezdirdi. 5 yaşında geldiği Almanya'nın Hamburg kentinde göçmenlere yönelik çalışmalara önem verildiğinin altını çizen Nebahat Güçlü, " Hamburg'da 180'nin üzerinde dil konuşuluyor ve 200 farklı kökenden göçmen yaşıyor. Devlet dairelerinde göçmen kökenli çalışanların sayısı yüzde 20'lere çıkartmayı hedefliyoruz" dedi.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 08:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?