19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Konaklılar sahipsizlikten şikayetçi

İzmir'deki bombalı saldırıda zarar görenler sahipsizlikten şikayetçi

İzmir'in Konak ilçesindeki bombalı saldırıda ev ve işyerleri hasar gören vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmemesinden şikâyetçi.



Çalıntı bir otomobile yerleştirilen bomba, 21 Ağustos'ta uzaktan kumandayla patlatılmış, olay anında yoldan geçen bir askerî makam aracıyla bir polis servisinde bulunan 7 polis, 3 askerle birlikte 16 kişi yaralanmıştı. Yaralı erlerden biri, hastanede şehit olmuştu.

Konak ilçesi Yeşillik Caddesi üzerinde patlayan bombanın etkisiyle camları kırılan ve boyası dökülen binanın dış görünüşü, İzmir Valiliği ve Konak Belediyesi'nin katkılarıyla eski haline getirildi. Valilik, 13 daireye ve 6 dükkâna dış cephe sıvası, boyası, kepenkler ve doğramalar için de 3'er bin YTL ödeme yaptı. Her daire sahibine, acil ihtiyaçlarını karşılamaları için biner YTL verdi. Ancak vatandaşlar, zararlarının tam olarak karşılanmadığını savunuyor. Zararının 40 bin YTL'yi bulduğunu belirten dükkan sahiplerinden İbrahim Ersoy, verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi. Yeni tamamladığı binanın bombanın etkisiyle zarar gördüğünü kaydeden müteahhit Baki Demir ise, 80 bin YTL'yi bulan kaybının olduğunu aktardı. Bombanın en çok etkilediği bina olan Sabır Apartmanı'nda oturan Müzeyyen Cesur da mutfaklarına tekrar fayans döşettiklerini dile getirdi. Bir diğer apartman sakini Cansu Üret de, patlamanın etkisiyle kıvrılan çelik kapısını kapatamadığını, yenisini alamadığı için telle bağladığını dile getirdi.

Zaman
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 10:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?