8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Konakta, yıkım çalışmaları başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında imzalanan "İzmir Konak Kentsel Yenileme Projesi" protokolü kapsamında İmariye ve Altay mahallelerindeki heyelan bölgesinde yapıların yıkımına başlandı. 

Heyelan bölgesinde kalan Kadifekale, Altay, İmariye, Vezirağa, 1. Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs, Yeşildere ve Kosova mahallelerinde yaklaşık 2 bin binanın tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıkım çalışmalarına başlandı. Tespitler sırasında tehlike arz ettiği belirlenen 18 binadan 15'inin yıkım çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilirken, İmariye Mahallesi'ndeki 2, 19 Mayıs Mahallesi'ndeki 1 ve Altay Mahallesi'ndeki 12 tehlikeli binanın yıkımı yaklaşık 1 aylık çalışmayla tamamlanmış oldu. 

Altay Mahallesi Hacı Ali Efendi Caddesi'ndeki 3 binanın yıkımına ise bugün başlandı. Üniversite raporları doğrultusunda heyelanı tetiklememesi için bu 3 binada yıkım makinesiz yapılırken, yaklaşık 15 gün sürecek çalışmalar süresince Hacı Ali Efendi Caddesi trafiğe kapalı olacak. Heyelan tehlikesi olan bölgede yaşayan vatandaşların Uzundere'de yapılmakta olan sağlıklı konutlara taşınmasının ardından, bölge sağlıksız yapılardan arındırılarak yeşil alan olarak kente kazandırılacak. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, Kentsel Yenileme Projesi kapsamında bölgede oturan vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli yapılarda oturma imkanına kavuşacaklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın bu konuda daha sağlıklı bilgi alabilmesi amacıyla Kadifekale'de bilgilendirme bürosu kurduk. Vatandaşlarımız belgeleriyle birlikte bu büroya gelerek, evleri hakkındaki durumu rahatlıkla öğrenebilecek" dedi.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 12:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?