9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Konak'ta pit bull dehşeti

Konak'ın Alsancak semtinde, sahibinin serbest bıraktığı ve beslenmesi yasak olan Pit Bull cinsi köpek, 29 yaşındaki Aslı Denker'in kolunu parçaladı. 

Terrier cinsi köpeğini, her sabah Mustafa Kemal Caddesi üzerinde bulunan Namık Kemal Lisesi içinde gezdirdiğini belirten Aslı Denker, uğradığı saldırı sonrası psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Türkiye'de beslenmesi yasak olan Pitt Bull cinsi köpeğin, sahibi tarafından serbest bırakıldığını ve aynı köpeğin birkaç kez kendisine ve kardeşine saldırmak istediğini belirten Denker, "Olay sabahı yine köpeğimi gezdiriyordum. Bana saldıran köpek yine başıboş bırakılmıştı. Köpek bir anda benim köpeğime saldırmak istedi. Ben köpeğimi yukarı doğru kaldırınca, bu kez benim kolumu kapıp ısırdı. Sahibiyse, tüm olaylara seyirci kaldı. Kolum kanlar içinde kaldıktan sonra hemen hastaneye gittim. Şimdi bir köpek havlaması duyduğumda büyük korku yaşıyorum" dedi. 

Olaydan sonra Alsancak Karakolu'na giden Denker, Amerikan ve Türk vatandaşı olan köpek sahibi Liri İlke Alpan hakkında şikayetçi oldu. Alpan, ifade verdikten sonra köpeğiyle birlikte ortadan kayboldu. Bakılması yasak olan köpeğini salarak, sorumsuz davranan köpek sahibine karşı suç duyurusunda bulunduklarını belirten Denker, ayrıca 5 milyar lira maddi, 5 milyar lira manevi olmak üzere toplam 10 milyar lira tazminat davası açacağını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 16:36:51
Güncelleme :4 Ağustos 2006 Cuma 16:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?