3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Konak’tan EXPO’ya tam destek

KONAK’TAN EXPO’YA TAM DESTEK

Uluslararası fuar organizasyonu EXPO için resmi başvurusunu yapan İzmir’in EXPO 2020 hedefine yönelik hazırlıklar Konak Belediyesi’nde başladı.

İzmir Mask Müzesi’nde dünya gazetecileri ile buluşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İl Kültür Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler EXPO için bir araya geldiler. İzmir turizmine büyük katkı sağlayacak ve her anlamda yüzünü güldürecek EXPO organizasyonu ve İzmir hakkında yurtdışından gelen gazetecilerle sohbet ettiler.

EXPO ile bazı zincirlerin kırılacağını belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “EXPO atılım arayan İzmir için çok önemli bir fırsat. EXPO 2020 adaylığıyla hep birlikte yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu süreçte altyapı eksiklerinin giderilmesi, kentin yeniden yapılandırılmasında birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi çok önemlidir. Çünkü EXPO adaylığı sürecinde yapılacak çalışmalar sayesinde İzmir’in edineceği kazanımlar uluslararası boyutlarda bir başarı sağlayacaktır” diye konuştu.

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “EXPO İzmir’in yeniden küllerinden doğuşu gibi turizmin beşiği olduğu günlerini tekrar anmak için bir çıkış noktası olacak. Barut diyebileceğimiz bir varoluşun ateşini EXPO verecek bize. Geçen sefer çok az puanla kaybettiğimizi bu sefer alarak tüm dünyaya gerçekten İzmir’in turizmin beşiği olduğunu, gerçekten turizmi çok iyi bildiğini göstereceğiz” dedi.

İl Kültür Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ise “Bu fuar organizasyonun İzmir’de gerçekleşmesi sadece İzmir değil tüm Ege Bölgesi için çok önemli. EXPO bölgeye çok ciddi bir altyapı, düzenleme, yapılaşma ve turizm açısından da birçok yenilik getirecek. EXPO’nun asıl kazanımları sonraki süreç olacaktır. Biz 6 aylık süreç için buna talip değiliz. EXPO bir fırsattır, belirli yerlere gelinmesi için konan bir çıtadır, seviyedir” dedi.

KONAK’TAN EXPO’YA TAM DESTEK
KONAK’TAN EXPO’YA TAM DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2011 Cumartesi 11:16:02
Güncelleme :21 Mayıs 2011 Cumartesi 15:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?