8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Konsolosların gölet buluşması

İzmir'de görev yapan 16 ülke'nin konsolosu Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un davetlisi olarak Buca Gölette buluştu. 

Dünden bugüne Buca'daki değişimi yerinde tanıtmak amacıyla düzenlene yemeğe; Slovenya, Macaristan, Portekiz, Ürdün, Moğolistan, Fildişi, Norveç, Hindistan, Malta, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Gürcistan ve Fas'ın İzmir'deki temsilcileri katıldı. Balık restoran'daki yemeğinin ağırlıklı konusu EXPO 2015 ve Golf için ayrılan alanlardı. Buca Gölet etrafındaki alanın golf sporu için uygun olduğu görüşünde birleşen konsoloslar; EXPO için ise önerilen alanın uygun olduğunu belirttiler. 

Yemekte bir konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, " İkili ilişkiler karşılıklı görüşerek, konuşarak belki de masa başında bir kadeh şarap içerken daha iyi gelişiyor. Geç de olsa bu yemeği düzenlediğim için mutluyum. Size Buca'daki güzel yerleri gezdireceğim. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim." dedi. 

Buca'daki güzellikleri görmek hoş bir şey diyen Konsolosluk Erkanı Başkanı ve Hindistan Başkonsolosu Turgut Koyuncuoğlu, "Bizim aylık toplantılarımız var. Bundan sonra bu toplantıları burada yapabiliriz. Hem Buca'ya desteğimiz olur hem de aramızda olan arkadaşlarımıza bu güzelliği göstermiş oluruz." diye konuştu. Günün anısına bir de plaket veren Başkonsolos Koyuncuoğlu, daveti sebebiyle Başkan Cemil Şeboy'a teşekkür etti. Yemekten sonra Buca turuna çıkan konsolosların ilk durağı Yedigöller oldu. Başkan Şeboy'un rehberlik yaptığı grup, oradan Mevlana Heykeli'ne geçti. 

Çok zeki dediği Mevlana'nın heykeli önünde resim çektirmeyi ihmal etmeyen Yunanistan Konsolosu Georges Katapodis, Mevlana'nın eserlerini bildiğini ve özellikle Mevlana'nın hümanist felsefesine hayran olduğunu söyledi. Almanya Konsolosu Peter Gerl ise Başkan Cemil Şeboy için "Architect of City" (Şehrin Mimarı) tanımlamasını yaptı. Daha sonra Tenis Kulübü'nde kısa bir kahve molası veren grup, Nostalji Sokakları içinden Kültür Merkezi'ne giderek, geziye son noktayı koydu. 

Geziyi değerlendiren Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan, " Cemil Şeboy'un Buca'ya verdiği hizmetleri çok yakından biliyoruz. Buca'ya gelen diğer arkadaşlarımız da gördüklerinden etkilendiler. Özellikle golf alanlarıyla yakından ilgilendiler. Davet için Başkan Şeboy'a teşekkür ediyoruz." dedi. Öğrencilik yıllarının Buca'da geçtiğini Söyleyen Kaplan, "Bu sebeple Buca'yı seviyorum. Buca'nın EXPO için en ideal yer olduğunu düşünüyorum. Gerekirse Cemil Şeboy'la birlikte Ankara'ya kadar giderim. Elimden gelen her desteği veririm." dedi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 10:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?