4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Konsolosluk önünde Bush maketi yakıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Irak’ı işgalinin ikinci yıldönümü nedeniyle, İzmir’deki İngiliz Konsolosluğu önünde toplanan bir grup, İngiltere ve ABD bayrakları ile ABD Başkanı George Bush’un maketini yakarak protesto gösterisi yaptı.

Öğle saatlerinde Alsancak Garı önünde toplanan ’İşsizlik ve Pahalılığa Karşı Savaş Derneği’ (İPSD) üyeleri, pankart açıp slogan atarak İngiliz Konsolosluğu’na kadar yürüdü. Konsolosluk önünde topluluk adına basın açıklaması yapan İPSD İzmir Şube Başkanı Yusuf Gencer, 2 yıl önce başlayan saldırıyla Irak’ın işgal altına alındığını, burada yaşananların insanlık dışı ve ürkütücü olduğunu kaydetti. Gencer, "İşgal güçleri, 2 yıl içinde Irak halkının şahsında tüm dünya halklarına karşı vahşet gösterisi yapmıştır. İnsanlar öldürülmüş, binlerce ev yıkılmış, birçok yerleşim birimi haritadan silinmiştir. İşgalin ardından geçen 2 yıldan sonra, bütün işgal güçleri çıkmaza girmişlerdir. Her türlü katliama rağmen Irak halkının onurluca direnişi sürmektedir. Biz de direnen Irak halkının yanındayız" dedi.

Açıklamanın ardından İngiltere ve ABD bayrakları ile ABD Başkanı Bush’un maketi alkışlar eşliğinde yakıldı. Topluluk, daha sonra, yakılan ateşi söndürerek olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 21:36:50
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 03:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?