2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Kordon Venedik'e döndü

İzmir'de, dün sabah saatlerinde başlayan yağmurla birlikte şiddetini artıran lodos deniz suyunun taşmasına neden oldu. Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgarla birlikte oluşan dev dalgalar nedeniyle Birinci Kordon sular altında kaldı. Venedik'i aratmayan manzaraların yaşandığı Birinci Kordon'da yayalar ve araç sürücüleri zor anlar yaşadı, tıkanan mazgallardan dolayı işyerlerini su basan bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

İzmir'de sağanak yağmur lodosunda başlamasıyla Alsancak semtinde hayatı felç etti. Sabah saat 05.00 sıralarında başlayan orta şiddetli lodos ilerleyen saatlerde yerini kuzeybatıdan esen ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan karayel fırtınasına bıraktı. Özellikle Birinci Kordon'da etkili olan şiddetli rüzgar dev dalgaların oluşmasına ve deniz suyunun yükselmesine neden oldu.

Sahil şeridine vuran şiddetli dalgalar Cumhuriyet Meydanı'ndaki taşların yerinden sökülmesine ve çevre kirliliğine yol açarken, dev dalgalarla birlikte sahile taşınan deniz suyu tıkanan mazgallar nedeni ile Birinci Kordon'u sular altında bıraktı. Yayalar ve Birinci Kordon'u kullanan araç sürücüleri sular altında kalan cadde üzerinde ilerlemekte güçlük çekerken, zemin katta bulunan bazı ev ve işyerlerinde de su baskınlarının yaşandığı göze çarptı. Birinci Kordon'da yaşanan manzara Venedik'i aratmazken, sular altında kalan bulvara ekiplerin zamanında müdahale etmemesi vatandaşları kızdırdı.

Saat 07.15'te başlayan yolcu vapurları seferleri 1 saat 15 dakika boyunca hizmet veremezken, Alsancak Limanı'nın içerisinin de deniz suyu ile dolduğu ve elektriklerin kesildiği dikkat çekti. Göztepe Limanı hariç saat 08.30'da vapur seferleri normale dönmeye başladı.

İzmir Meteroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada son günlerde görülen kuvvetli yağışlar nedeni ile toprağın doygun olduğu, bölge genelindeki yağışlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi. 

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2012 Salı 14:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?