26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Körfez'de nostalji turu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 77. İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında Fuar Nostalji Gazinosu'nda sahne alan ekip onuruna Bergama Vapuru ile bir körfez turu düzenledi.

Bazıları yıllar sonra ilk kez seyirci karşısına çıkan sanatçılar, Başkan Aziz Kocaoğlu'na minnettarlıklarını dile getirdiler.


Nostaljik Fuar Gazinosu'nda program yapan Neşe Karaböcek, Seyyal Taner, Mustafa Keser, Nurhan Damcıoğlu, Ümit Besen ve Fatih Mühürdar'ın katıldığı gezide keyifli anlar yaşandı.


Başkan Aziz Kocaoğlu, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen Nostaljik Fuar Gazinosu'nda böylesine değerli sanatçılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Sizlerin sayesinde İzmirliler'i 70'li yıllara taşıdık. İzmir'in o güzelliklerini insanlara hatırlattık. Ulu Önderimiz'in bu kentte fuarlar kurma ve yaşatma görevini verdiği bizler, bu amaç doğrultusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.
Sanatçılar, Başkan Aziz Kocaoğlu'na yaptığı jestten dolayı teşekkürlerini dile getirirken, Seyyal Taner, 15 yıl sonra ilk kez fuara katıldığını ve çok duygulandığını söyledi. İzmir'in yaşanacak bir kent olduğunu ve buraya yerleşmek istediğini belirten Taner, "Böyle güzel ve düzenli bir kent yarattığı için Başkan Aziz Kocaoğlu'nu kutlamak gerekiyor" dedi. Nurhan Damcıoğlu ise, 3 yıldır Nostaljik Fuar Gazinosu'na katıldığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti ve İzmir'i evi gibi hissettiğini söyledi.

Nostaljik Fuar Gazinosu'nun bir diğer sanatçısı Mustafa Keser de, "Belki 70'li yılların gazinolarını geri getirmek mümkün değil ama o yılları bilmeyen gençlerin öğrenmeleri ve hatırlamaları açısından bu organizasyon büyük önem taşıyor" dedi. Önceki gün fuarda sahne alan sanatçılara birer plaket takdim eden Başkan Kocaoğlu, o gün aralarında bulunmayan sunucu Fatih Mühürdar'ın teşekkür plaketini de gezi sırasında verdi. Mühürdar, "İzmir çok şanslı bir kent. Sanatın ve sanatçının dostu bir belediye başkanı, Sayın Aziz Kocaoğlu görev başında. Kendisi aynı zamanda çevre dostu bir başkan. Bu sosyal ve kültürel olguyu bizlere ve İzmirlilere yaşattığı için çok teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 23:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?