8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Kovalamaca kazayla bitti

İzmir'in Bornova ilçesinde, polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan otomobil, seramik yüklü bir kamyona çarparak zincirleme kazaya neden oldu. Polisten kaçan otomobil kaza sonucu hurda yığınına dönerken otomobilin içerisindeki 3 kişi yaralandı. 

İzmir'de polisin dur ihtarına uymayan bir otomobil, çok sayıda trafik ekibi tarafından takibe alındı. Yüksek hızda seyreden takip sırasında kontrolü kaybeden araç sürücüsü zincirleme kazaya neden oldu. Bornova Ankara Caddesi üzerinde Egemak köprüsünü geçtikten sonra meydana gelen kazanın gelişimi, Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, Ege Üniversitesi kavşağında içinde 3 kişi bulunan 35 MKD 35 plakalı Tofaş Doğan marka otomobile dur ihtarında bulunması ile oldu. Polisin "dur" ihtarına uymayarak hızla kaçan otomobil, Ankara Caddesi'nden Konak yönüne doğru kaçmaya başladı. Çok sayıda polis ekibi kaçan otomobilin peşine takıldı.

Takip edilen Aydın Şahin (44) yönetimindeki otomobil, Egemak köprüsünü geçtiğinde önünde giden, ambalaj şirketinde çalışan Orhan Düşkün (43) yönetimindeki 06 AY 0776 plakalı otomobile arkadan çarptı. Bu sırada aynı yönde giden Sezai Köse'nin (36) kullandığı 64 KT 601 plakalı seramik yüklü kamyon ise aniden önünde savrulan Orhan Düşkün yönetimindeki otomobile fren yapmasına rağmen arkadan vurdu. Çarpmanın şiddetiyle polisten kaçan otomobil savrularak bu kez kamyona arkadan çarptı. Parçalanan otomobilin içinde bulunan sürücü Aydın Şahin (44), ağabeyi İsmail Şahin ve Recep İskeçeli (46) yaralandı. Hurda yığınına dönen otomobilde bulunan sürücü Aydın Şahin, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, İsmail Şahin ve Recep İskeçeli ise Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan incelemede polisten kaçan otomobilin içinde bira kutuları olduğu gözlendi. 

Kamyon sürücü Sezai Köse ile otomobil sürücüsü Orhan Düşkün ise kazanın şokundan kurtulamazken, "Biz kendi şeridimizde normal bir hızla giderken bir anda kazaya karışık. Ne olduğunu anlayamadık" şeklinde konuştu. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 10:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?