2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Koyunları misafir odasında sakladı

HAYVAN HIRSIZLIĞI

Çalıntı dokuz adet küçükbaş hayvanı misafir odasında saklayan H.Y.A., jandarma ekibini şaşırttı. Dün Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ilginç bir operasyon yaptı. Seferihisar'da çalınan koyunlardan bir kısmının Torbalı'ya bağlı Yeniköy Mahallesine geldiği ihbarını alan jandarma ekipleri bahse konu adrese gitti. H.Y.A.'ya ait evin bahçesinde arama yapan jandarma, evin içinden koyun sesi gelince yaptığı aramada misafir odasında 9 adet koyunla karşılaştı. Şahsın misafir odasındaki halıyı kaldırdığını ve koyunları buraya sakladığı görüldü. Odadaki bilgisayar ve yatakların hâla yerinde olması ise gözlerden kaçmadı. H.Y.A. (39), verdiği ifadesinde koyunları bahçeden kaçma ihtimali olduğu için misafir odasına koyduğunu söylediği öğrenildi.

Olay şöyle gelişti; Geçen pazar günü Seferihisar'da 60 adet küçükbaş hayvan çalındı. İhbar üzerine, hayvanların Torbalı'ya gelebileceği düşünülerek tüm yollar jandarma tarafından kapatıldı. Alınan istihbarata göre koyunların Torbalı'ya giriş yaptığı belirlendi. Jandarma tüm köy muhtarları ile bekçileri uyararak dikkatli olmalarını istedi. Daha sonra Jandarma 156 İhbar hattını arayan kimliği belirsiz kişi, bir kamyonun Yeniköy'de yaşayan H.Y.A.'nın evine mal bıraktığı bilgisini verdi. Bu ihbar doğrultusunda harekete geçen jandarma ekipleri, alınan arama kararıyla H.Y.A.'nın evine baskın düzenledi.

Evin bahçesinde arama yapan ekipler bir şey bulamadı. Bu sırada evin içinden gelen hayvan sesleri üzerine yapılan aramada, misafir odasında çalıntı olduğu düşünülen 9 adet koyuna rastlanıldı. Şahsın alınan ifadesinde koyunları Seferihisar'da bulunan bir kişinin borcuna istinaden aldığını ve koyunların çalıntı olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Hayvanları köye getiren kamyon şoförü Ö.K.'nin ise olayla ilgisinin olmadığı, sadece hayvan nakli yaptığı belirtildi. Alınan ifadesinin ardından serbest bırakılan H.Y.A., 'suça konu olan eşyayı satın almak veya kabul etmek' suçundan yargılanacak.

Misafir odasında bulunan 9 adet koyun, hayvan sahibi F.A.'nın teşhis etmesinin ardından kendisine teslim edildi.

Seferihisar'da 60 koyun çalan hırsızların yakalanması için İzmir İl Jandarma Komutanlığı ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü araştırma başlattı.

HAYVAN HIRSIZLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 11:04:03
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 15:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?