2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Kredi kartı operasyonuna 11 tutuklama

KREDİ KARTI OPERASYONUNDA 11 TUTUKLAMA

İzmir'de, tatil beldelerindeki döviz bürolarında turistlerin kredi kartlarının kopyalanarak AVM ve anlaşılan iş yerlerinde kullanıldığı iddiasıyla 6 ilde düzenlenen operasyonda 11 kişi tutuklandı.

Türkiye'ye gelmeyen bazı kişilerin kredi kartlarıyla İzmir'de harcama yapıldığını tespit eden İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, daha önce aynı suçtan cezaevine giren M.Y.'nin (50) liderliğinde bir grubun uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı yaptığı bilgisi üzerine İzmir, İstanbul, Antalya, Manisa, Muğla ve Aydın'da "Cumba" adıyla eş zamanlı bir operasyon düzenledi. Gözaltına alınan zanlılardan 15'i ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, M.Y. ve C.S'nin

de aralarında bulunduğu 15 kişi sorgularının ardından, ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak'', örgüte liderlik yöneticilik yapmak, üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak'' ve ''sahte kredi kartı imalatı ve kullanımı'' suçlarından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 4'ü serbest kalırken, 11 kişi tutuklandı.

Dünyada POS cihazlarının içinde kullanılmak üzere kart kopyalama düzeneği üreten uzmanlarla irtibata geçen zanlıların 1 milyon 250 bin lira haksız kazanç elde ettiği ileri sürüldü.

KREDİ KARTI OPERASYONUNDA 11 TUTUKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2011 Cumartesi 10:04:02
Güncelleme :21 Mayıs 2011 Cumartesi 11:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?