19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kriz yılbaşı hediyelerini de vurdu

Ekonomik kriz, yılbaşı hediyelerini vurdu. Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar sevdiklerine yılbaşı hediyesi almakta zorlandı.

İzmir Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen Souvenir Hediyelik Eşya Fuarı'na katılan firmalar, fuarı ziyaret eden vatandaşların kriz nedeniyle alışveriş yapmakta tedirgin davrandıklarını söyledi.

Ziyaretçilerin özellikle hafta sonları fuara ilgi gösterdiğini fakat vatandaşların alışveriş yaparken temkinli davrandıklarını ifade eden bir firma sahibi, kazanç açısından fuardan umduklarını bulamadıklarını dile getirdi. Kriz nedeniyle vatandaşların alım gücünün düştüğünü belirten firma sahibi, şöyle konuştu: "Krizin etkisi hissediliyor. Vatandaşın cebinde üç kuruşu var, bunu harcarken de tedirgin davranıyor. Fuarda 250 firma var, bunlardan ancak beşi para kazanmıştır. Krizin etkisiyle ve bayramdan yeni çıkılması nedeniyle fuardan umduğumuzu bulamadık açıkçası. Vatandaş 5 YTL'ye kadar tercih ediyor daha yüksek fiyatlı ürünlere bakmıyor bile. Bu da vatandaşın alım gücünün düştüğünün kanıtı."

Fuarda bulunan bir başka firma sahibi ise, yazın da hediyelik eşya fuarına katıldıklarını belirterek, "Yazın katıldığımız fuarda alım gücü daha yüksekti. Krizden sonra alım gücü düştü. Vatandaşlar 1 YTL'lik bir ürün alırken bile düşünerek alıyor. Herkes krizde, kimsede para yok" diye konuştu.

Fuarı ziyaret eden ve sevdiklerine yılbaşı hediyesi bakan vatandaşlar ise, kriz nedeniyle para harcama konusunda temkinli davrandıklarını ifade etti. Bu yıl önceki yıllara göre para harcarken tedirginlik yaşadıklarını dile getiren bir vatandaş, bu durumun yılbaşı hediyelerine de yansıdığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 15:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?