27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Krize inat kurbanlık dağıttı

İzmir Güzelbehçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Türkiye'yi de etkisi altına alan global krize karşı direndiğini ifade ederek, belediye çalışanlarına Kurban Bayramı öncesi kurbanlık koyun dağıttı.


Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, belediye personeline bayram öncesi kurbanlık koyun yardımı yaptı. Avkıran, Güzelbahçe Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen bayramlaşma töreninin ardından belediye personeline kurbanlık koyun dağıttı. Belediye bahçesinde gerçekleşen kurbanlık koyun dağıtımı kura çekimi ile yapıldı. Güzelbahçe'de 5 yıldır Kurban Bayramı öncesi personeline kurbanlık dağıttığını, bunu geleneksel hale getirdiğini belirten Avkıran, kriz var ama biz herkesin evine kurbanlık girsin düşüncesiyle böyle bir uygulama başlattık. Alanlar çok mutlu. Her yıl bayrama 2 ay kala bana kurbanlık dağıtacak mısın?' diye soruyorlar. Güzelbahçe'de güzel bir simge oldu bu. Sanırım Türkiye'de sadece biz böyle bir uygulama yapıyoruz. Ben istiyorum ki, bütün Türkiye'de bu uygulama olsun ve çalışan insanlarımızın gözleri doysun, yüzleri gülsün. Bir kilo et 14-15 YTL, böylelikle bir eve 45-50 kilo et giriyor. Krize karşı direniyoruz, direnmeye de devam ediyoruz. Yeter ki arkadaşlarım şevkle çalışsınlar, görevlerini yapsınlar" dedi.

Bayramların paylaşma ve yardımlaşma günleri olduğunu ifade eden Başkan Avkıran, bu vesilesiyle yardımlaşma kültürünün pekiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kriz ortamında kurban kesme imkanlarının bulunmadığını belirten belediye çalışanları ise, bu imkanı kendilerine sağladığı için Başkan Avkıran'a minnettar olduklarını ifade ederek, "Başkanımız bunu gelenek haline getirdi. Kendisinden çok memnunuz. Kriz ortamında bizim gibi kurban kesemeyen çok insan var. Başkanımız bize bu imkanı sunduğu için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde kurbanımızı kesiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 12:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?