19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Krize rağmen İzmir

İzmirli ve Belçikalı işadamları, dünya piyasalarını alt üst eden ekonomik krize rağmen yeni işbirliklerinin temellerini attı.

Avrupa'nın ilk Türk asıllı Bakanı Emir Kır başkanlığındaki Belçika heyetini ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, "Her kriz, içinde bazı fırsatlar barındırır" dedi.

Belçika ve Türkiye arasındaki "Çok Sektörlü Ekonomik ve Ticari Misyon Programı" çerçevesinde İzmir'de bulunan Belçika Bölgesel Devlet Bakanı Emir Kır liderliğindeki heyet Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman'la görüştü.

2004 yılındaki seçimlerde Belçika'da Brüksel Bölgesi Temizlik, Tarihi Anıtlar ve Sit Alanlarından Sorumlu Devlet Bakanlığı'na getirilerek "Avrupa'daki ilk Türk asıllı Bakan" olan Emir Kır'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yusuf Ali Karaman, Belçika gibi önemli bir dünya ülkesinde en önemli mevkilerden birine yükselmiş bir Türk vatandaşı ile işbirliği yapmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. İzmirli sanayicilerle yapılan ikili görüşmelerden her iki tarafından lehine sonuçlanacak işbirlikleri doğacağına inandığını belirten Karaman, dünya piyasalarında yaşanan ekonomik krize de değinerek, "Her kriz içinde bazı fırsatlar barındırır. Umuyorum ki İzmirli ve Belçikalı işadamlarının ilişkileri bu dönemde daha üst seviyelere tırmanacaktır" dedi.

Belçika Bölgesel Devlet Bakanı Emir Kır ise İstanbul'daki temaslarının ardından İzmirli işadamları ile ikili görüşmeler yaptıklarını kaydederek, dünyadaki krize rağmen kurulacak işbirliğinin yararlı olacağına inandığını söyledi. Görüşmelerin son derece önemli olduğuna da değinen Kır, "Ticaret yapmak için önce tanışmak lazım" dedi. İki ülke arasındaki ticaret rakamlarının her geçen yıl yükseliş gösterdiğini de sözlerine ekleyen Emir Kır, şunları kaydetti, "Belçika yüzölçümü olarak küçük bir ülke ama Brüksel, aynı zamanda Avrupa'nın da başkenti olduğu için çok büyük önem taşıyor. Kurulan ilişkiler diliyorum ki, hem bizim, hem de sizin şirketleriniz için faydalı olur. Bu misyonların sık sık olması gerektiğine inanıyorum"

Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman ziyaret sonunda konuk bakana İzmir'in simgesi Saat Kulesi'nin gümüş biblosunu hediye etti. Belçika heyetinin Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette, Bakan Emir Kır'ın yanı sıra Belçika Büyükelçisi Marc Van Rysselberghe, Belçika Başkonsolosu Francois Del Marmol ve Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sabih Akay da yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 10:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?