8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Küçük kızın yaşı 12, sabıka sayısı 91

İzmir'de geçen hafta, “hırsızlık” yaptıktan sonra kaçarken, annesinin de bulunduğu bir otomobilde yakalanan ve nüfus kaydında yaşı 12 görünen D.Ö, adliyede serbest kalmasının ardından, yine “hırsızlık” suçundan yakalandı.

Nüfusa geç yazdırıldığı için kayıtlarda yaşı 12 görünen D.Ö'nün poliste ”tespit edilebilen” suç kayıt sayısı 91'e yükseldi. 

Alınan bilgiye göre, Alsancak'daki bir kafeteryada, Nursel Taptık'ın oturduğu sandalyeye astığı çantasını almak isteyen iki kızı, diğer müşteriler fark etti. Hırsızlık yapmak isteyen kızlar, kendilerine müdahale eden Taptık'a vurmaya başladı. Bunun üzerine, kafeterya görevlileri, yakalayarak etkisiz hale getirdikleri kızların kaçmalarını engellerken, durumu polise bildirdi. 

Olay yerine gelen ekipler, kızlardan birinin, geçen hafta bir restorandan hırsızlık yaptıktan sonra, içerisinde annesinin de bulunduğu otomobille kaçarken yakalanan D.Ö, diğerinin ise yine aynı suçlardan çok sayıda kaydı bulunan G.A. olduğunu belirledi.
D.Ö. ve G.A, adli işlemlerinin yapılabilmesi için Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

GEÇEN HAFTA ANNESİYLE YAKALANMIŞTI

Alsancak'ta geçen hafta meydana gelen olayın ardından D.Ö'nün sevk edildiği adliyede serbest bırakıldığı, “küçük yaştaki çocuğu suça yönlendirmek” suçundan adliyeye gönderilen annesi N.A'nın ise, kızının “kendisinin yaptığı” yönündeki ifadesi üzerine serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yaşının büyük olmasına rağmen nüfus kaydının geç yapılması nedeniyle belgelerde 12 yaşında görünen D.Ö'nün suç kaydının, İstanbul'da 24, Bursa'da 20, Manisa'da 1, İzmir'de ise 4'ü geçen hafta olmak üzere 45'e ulaştığı ve “tespit edilebilen” toplam suç kaydının 90 olduğu öğrenildi.

91'İNCİ SUÇTAN ADLİYEYE GÖNDERİLECEK

İstanbul'da, daha önce, 1 ay devlet koruması altında tutulduğu, ardından da ailesine teslim edildiği öğrenilen D.Ö'nün, son karıştığı 91'inci suç kaydından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği bildirildi.
aa
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 00:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?