19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Küçük yaşta deniz sevgisi

Gemilerle Yolluca Yarımadası'na götürülen çocuklar burada askerlere ait tesislerde anılarla dolu, unutamayacakları bir gün yaşadılar.


Büyük Türk Amirali Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Türk donanmasının kazandığı Preveze Deniz Zaferi'nin 470. yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü törenlerle kutlandı. Konak Belediyesi, bu yıl da kentin sırtlarında yaşayan öğrencilere denizi sevdirmek, denizcilik ile ilgili kavramları ve deniz izciliğini tanıtmak amacıyla gezi düzenledi. Preveze Deniz Zaferi Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen geziye Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı; Barbaros İlköğretim Okulu,Başöğretmen İlköğretim Okulu Leman Alptekin İlköğretim Okulu,Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu ve Rakım Elkutlu İlköğretim okullarında eğitim gören 250 öğrenci ile 150 izci öğretmenleriyle birlikte katıldı.


Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Preveze Deniz Zaferi'nin benzersiz zaferlerden birisi olarak dünya savaş tarihindeki yerini aldığını belirterek, çocukların bu tarihi zaferi bire bir öğrenmelerini sağlamak amacıyla her yıl gezi düzenlediklerini söyledi. Öğrencilere ilk olarak Konak'taki Güney Deniz Saha Komutanlığı'na ait tesisler gezdirilerek tanıtıldı. Daha sonra gemilerle Yolluca Yarımadası'na götürülen çocuklar burada askerlere ait tesislerde anılarla dolu, unutamayacakları bir gün yaşadılar.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 14:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bade altaş IP: 85.100.84.xxx Tarih : 22.11.2008 17:13:12

bende bu kampa gittim çokkk güzeldii gerçekten bize unutamayacağımız bir şey verdiler ''deniz sevgisi''