19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kültür Merkezi'nin temeli atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bağlanan ilçe ve beldelerde çok amaçlı salonlar inşa ederken, bir yandan da eski metropol ilçeleri de tek tek kültür merkezi sahibi yapıyor.


Büyükşehir Belediyesi, açılış için gün sayan Bornova Kültür Merkezi'nin ardından Çiğli Kültür Merkezi'nin yapım çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde hava muhalefeti nedeniyle tören düzenlenmeksizin inşasına başlanan merkezin kamuoyuna tanıtılması ve temelinin atılması amacıyla düzenlenen törende, Başkan Aziz Kocaoğlu, Çiğli halkının yoğun sevgi gösterileri ile karşılandı. CHP İzmir Milletvekilleri Selçuk Ayhan, Ahmet Ersin ve Oğuz Oyan'ın yanı sıra Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın da yer aldığı törene binlerce Çiğlili katıldı.


“İzmir seninle gurur duyuyor” ve “Bir daha” sloganları arasında kürsüye gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, yıllarca ihmal edilmiş olan Çiğli'nin yatırıma, altyapıya, cazibe merkezlerine ve ulaşım projelerine duyduğu ihtiyacı tespit ederek, göreve geldiği günden beri bu yönde çalıştıklarını söyledi. Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nin özü itibariyle tamamlandığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Eğer Ankara odaklı bir firma, Kamu İhale Kurulu yoluyla sinyalizasyon ihalesini iptal ettirmeseydi, bugün güney, Şubat ayı itibariyle de kuzeyde deneme seferlerine başlamış olacaktık” dedi.


Başkan Aziz Kocaoğlu bu dönem Çiğli'ye önemli yatırımlar yapıldığına dikkat çekerek, Sasalı'da yaptırılan Doğal Yaşam Parkı ve Bostanlı İskele-Kuş Cenneti arasındaki 25 kilometrelik bisiklet yolunun bunlardan sadece bir kaçı olduğunu söyledi. Kocaoğlu, Anadolu Caddesi üzerinde yaptırılan karayolu altgeçitlerinin de 24 Aralık'ta hizmete gireceğini müjdeledi.

Toplam 2,5 milyon YTL'ye mal olacak Çiğli Kültür Merkezi'nin önemine de değinen Büyükşehir Belediye Başkanı, “Anadolu insanının değerlerini, hoşgörüsünü, dayanışma ruhunu ve yüceliğini hepimiz biliyoruz. Yerel yönetimler olarak bizlere düşen görev, bizi biz yapan, bizi diğer milletlerden ayıran özelliklerimizi sürdürmemize katkı sağlamaktır. Bu merkez, bu nedenle büyük anlam taşımaktadır” dedi.


Törende konuşan Çiğli Kaymakamı Ahmet Arabacı,16 yıldır ilçe olan Çiğli'nin son birkaç yıldır hizmet ve yatırım almaya başladığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 17:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?