26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kültür-sanat zincirine yeni halka

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bağlanan ilçe ve beldelerde çok amaçlı salonlar inşa ederken, diğer yandan da eski metropol ilçelerde kültür merkezleri kuruyor.


İzmir’deki kültür- sanat etkinliklerini artırarak kentin dört bir yanına yaymak için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Havagazı Fabrikası Kültür Sanat Merkezi, Narlıdere Kültür Merkezi, Bornova Kültür Merkezi ve Güzelbahçe Amfitiyatro’nun ardından Çiğli Kültür Merkezi’nin de yapım çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, kentin kültür ve sanat yaşamına önemli katkılar sağlıyor. Son dönemde giderek yoğunlaşan bu çalışmalar sayesinde, kültür-sanat etkinliklerinin kentin bütün kesimlerine yayılması ve bu aktivitelerinin vatandaşların ayağına kadar götürülmesi hedefleniyor. Büyük Çiğli’nin Şirintepe Mahallesi’nde yapılmaya başlanan Çiğli Kültür Merkezi’nin de, ilçedeki kültür-sanat hayatını canlandırması bekleniyor. Yaklaşık 1.9 milyon YTL’ye malolacak merkezin Mart 2009’da tamamlanması planlanıyor.


NASIL OLACAK?
Büyük Çiğli’deki Kültür Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam 1.206 metrekarelik alan üzerinde inşa ediliyor. 1.858 metrekarelik brüt inşaat alanına sahip olacak yapı bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 katlı yapılacak. Bodrum katında otopark ve teknik odalar bulunacak. Zemin katta yemekhane, 120 kişilik konferans salonu; birinci katta ise toplantı salonu, eğitim odası, çocuk oyun odası ve kütüphane yer alacak.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 14:28:29
Güncelleme :26 Ekim 2008 Pazar 18:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?