19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kurbanlık dana zor anlar yaşattı

İzmir'de, kesilmek üzere götürülen kurbanlık dana, sahiplerinin elinden kurtularak kaçtı. Sahiplerini saatlerce peşinden koşturan dana zor yakalandı.

İzmir'in Karabağlar ilçesi Maliyeciler Sitesi yakınlarında sahibinin elinden kaçan kurbanlık dana ortalığı birbirine kattı. Yaklaşık iki saat vatandaşları peşinden koşturan dana zor teslim oldu.

Küçük çocukları olan vatandaşlar park halindeki araçların arkasına saklanırken, kesim yerinin yanındaki oto yıkamacıdaki vatandaşlar da araçlarına zarar gelmemesi için olay yerinden kaçtı. Sahiplerini ve yakalamak isteyen vatandaşları peşinden koşturan kurbanlık dana bir ara caddeye çıktı. Bir süre caddede bekleyen dana daha sonra tekrar toprak alana geçerek kendisini yakalamak isteyenlerle adeta oyun oynadı. Danayı yakalamak isterken elinden hafif şekilde yaralanan bir vatandaş Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Saatler süren kovalamacanın ardından yorulan vatandaşlar dinlenirken, dana kendisine getirilen suya bakmadı. Danayı yakalamak için her yolu deneyen vatandaşların imdadına Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekibi yetişti. Ekipler danayı uzaktan iğne ile uyuşturarak sakinleştirdi. Bir süre daha kaçan dana yaklaşık 6 şırınga ile sakinleşerek bir köşeye çekildi. Kurbanlık dana sakinleşince kesim alanına götürülerek yaklaşık 10 kişi tarafından yere yatırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 14:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?