9
Mayıs
2025
Cuma
İZMİR

Küresel ısınma tekstile yaradı

Ege Üniversitesi Gateway Öğrenci Topluluğu Eğitim Projesi kapsamında "Kriz Ortamında Tekstil Sektörü ve Teknik Elemanlar" konulu bir seminer düzenledi.

Kimya Mühendisi İbrahim Beylunioğlu ' nun bilgi verdiği seminerde tekstilin insan yaşanımdaki değeri ve Türk tekstilinin önemi tartışıldı.Sözlerine, "Türk tekstilinin sağlam bir alt yapısı var. Kriz bir çok sektörü etkilese de Türk tekstil sektörü sağlam" diyerek başlayan İbrahim Beylunioğlu , ''Tekstil sektöründe ipek böcekçiliğnden sentetik elyaflara uzanan bir geçmişimiz var. Günümüzde de tekstil sadece örtünmede değil; gıda, sağlık, otomotiv, ev tekstili alanlarında da yükseliyor.'' dedi.

TÜRKİYE RAKİPLERİNİN ÖNÜNDE

Türkiye' nin seri üretim ve kalite bakımından rakiplerinin önünde olduğunu söleyen Beylunioğlu sektörün sürekli kendini yenilemeye ve geliştirmeye çaliştığını sözlerine ekledi. Küresel ısınmanın artık dört mevsimlik değil aylık hatta haftalık modalar yaratmasının Türk tekstilinin işine yaradığını söyleyen Beylunioğlu, ''Bunun altından sadece biz kalkabiliriz'' derken burada eğitimli kişilere iş düştüğünü ve bugün batan firmaların dev gruplarla mücadele edemediğinden uzun süreli bir can cekişmeden sonra battığının altını çizdi. Beylunioğlu, istihdam problemi her sektörde zaman zaman yaşanabilir, kaliteli eğitim ve işverenlerin doğru politikalarıyla bu sorunların aşılabileceğini de söyledi.

DÜNYADA SÖZ SAHİBİYİZ

''Ege Üniversitesi Türkiye'de tekstil alanında ilk okulu kurmuştur, ve diğer üniversiteler Ege üniversitesini takip etmiştir'' diyen Beylunioğlu, ''Farklı iş alanlarıyla çatışarak değil, iş birliği yaparak çalışın,eğitimde kalite demek üretimde kalite demektir. Bu anlamda Türkiye dünyada tekstil alanında söz sahibi ülkelerdendir, iş kaygınız olmasın.'' diyerek tekstil mühendisliği öğrencilerine de moral verdi.

EĞİTİMLER HIZLA DEVAM EDECEK

Ege Üniversitesi Gateway Öğrenci Topluluğu'nun düzenlemiş olduğu ''Hedef Belirleme'' seminerine ise İndus Eğitim Danışmanlığı'ndan M.Efsun Yüksel Tunç katıldı.EÜ Tekstil Mühendisliği Turgut Yazıcıoğlu konferans salonundaki seminere üniversitenin değişik fakülte,bölümlerinden öğrenciler katıldı.Tunç,konuşmasında hedefe ulaşmak için önce hayal kurulması gerektiğini,hayallerimizi istek,isteklerimizi de hedefe dönüştürebilmemiz için olumlu bakmak gerektiğini söyledi.''Hayatta her şey nötrdür.Sizin bakış açınız onu pozitif yada negatif yapar." diyen Tunç görünenin altındakini gördüğümüz zaman olaylara geniş bakabileceğimizin altını çizdi.Kendilerini Türkiye'nin en aktif kariyer topluluğu olarak nitelendiren Gateway Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ateş bu tür eğitim seminerlerinin devam edeceğini ve seminerler sonucunda katılımcılara sertifika verileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 11:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?