26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Küresel kriz talih kuşunu da vurdu

Zorunlu ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmayan vatandaş, para verip şansını denemiyor. Milli Piyango biletleri satılmıyor, şans oyunları oynanmıyor


Dalga dalga yayılıyor
DÜNYAYI sarsan ekonomik krizin bizdeki etkileri de hayatın her alanında hissediliyor. Fabrikalara, işyerlerlerine kilit vuruluyor, çalışanlar işsiz kalıyor. Vatandaş, başta gıda ürünleri olmak üzere zorunlu gereksinimleri dışında alışveriş yapmıyor, para harcamıyor. Piyasalarda yaprak kıpırdamıyor. Çarşı-pazar derin bir sessizlik içinde.

Bundan da umut kesildi
BU durgunluk ve karamsar tablo, şans oyunlarını da vurdu. Milli Piyango biletleri, Sayısal Loto ve diğerlerine eskisi kadar ilgi gösterilmiyor. İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı İsmail Baloğlu, durumun vahim olduğunu söylüyor. Baloğlu, biletlerin dörtte birini bile satamadıklarını belirtiyor, “Artık piyangodan da umut kesildi” diyor.

İşler tersine döndü
KEMERALTI Çarşısı’nda kuyumculuğun yanı sıra Milli Piyango ile Sayısal Loto bayiliği yapan Kemal Kayışoğlu da krizden dertli. Kayışoğlu, herkesin tek derdinin evine ekmek götürmek olduğunu, böyle olunca şans oyunlarına para ayrılmadığını anlatıyor, şöyle konuşuyor: “Büyük ümitlerle bu işe girmiştim, ancak işler tersine döndü.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 10:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?