9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Kuru incirin avans fiyatı belli oldu

Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Günerçin Azbardar, A4 baz kuru incirde 3. alım avans fiyatın alınan yönetim kurulu kararıyla 2.304 YTL/kilogram olarak belirlendiğini söyledi. 

Azbazdar, "Tariş İncir Birliği'nin ilk avans fiyatının 1.3 YTL olarak açıklamasının ardından, kuru incir fiyatlarından haberi olmayan ve sadece spekülasyon oluşturmak amacıyla konuşan bazı çevrelerce, bu fiyatın kuru incir fiyatlarında düşüşe sebep olduğu söylendi. Oysa piyasaya baktığımızda, tam tersine kuru incir fiyatlarının yükseldiğini görüyoruz" dedi. 

Azbazdar, Tariş İncir Birliği'nin, üretici ortaklarını bu güne kadar mağdur etmediğini, bundan sonra da mağdur etmeyeceğini ve tüm ortakların, kuru incirini Tariş'e getirdiği sürece peşin parayla alacaklarını belirtti. 

Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde olan ülkemizin, bu süreç içersinde en avantajlı olan ürünlerden birisinin kuru incir olduğunu ifade eden Azbazdar, "Dünyanın en güzel incirleri ülkemizde yetişmesine rağmen, kuru incirin kıymetinin ülke genelinde yeterince anlatılması ve ürünün değerinde pazarlanabilmesi konusunda hiçbir yatırımda ve öneride bulunmayan kişilere, Tariş İncir Birliği en güzel cevabı, Avrupa standartlarında dev bir incir işleme ve depolama tesisi kurarak ve dünyanın dört bir yanına incir ihraç ederek verdi" şeklinde konuştu. 

Tariş İncir Birliği'nin amacının ve yolunun belli olduğunu, incir üreticisi üzerinden siyaset yapmak isteyen bazı çevrelerin, kendilerini bu yoldan asla döndüremeyeceğini kaydeden Azbazdar, "Biz yolumuza, kurduğumuz tesislerle, tüketici beğenisi paralelinde yenileyerek ödüller aldığımız ambalajlarımızla ve yaptığımız ihracatı daha da artırarak devam edeceğiz. İncir üreticisinin ve kuru incirin sorunlarının çözümü konusunda, her kesimle kol kola çalışmaya hazırız. Ancak bizlerin, boş konuşacak ve kavga edecek zamanı yok. Bizim amacımız, daha çok alarak daha çok satmak ve Türk kuru incirini, tüm dünyaya tanıtmak" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 11:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?