8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Kuyumcu cinayeti zanlısı yakalandı

İzmir'in Balçova İlçesi'nde aracında vurularak öldürülen kuyumcu çantacısının katil zanlısı yakalandı. 

3 Ağustos 2006 tarihinde İkiztepeler mevkiinde otoban üzerinde Mehmet Kula'nın (44) aracının içinde öldürülmüş olarak bulunmasının ardından araştırma başlatan İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, otomobilde bulunan 247 bin YTL değerindeki altının alınmaması nedeniyle maktulün ilişkileri üzerinde yoğunlaştı. Bir görgü tanığının verdiği eşgaller doğrultusunda hazırlanan robot resimden hareket eden polis, yaklaşık 200 kişiyle görüşüp 40 kadar şüpheliyi de tek tek değerlendirmeye aldı. Yapılan araştırmalar sonucu katil zanlısının, Kula ile 1994 yılında kuyumcuda tezgahtar olarak çalıştığı sırada tanıştığı, ancak daha sonra bu işi bırakarak eşi K.B. ile birlikte Güzelyalı semtinde bujiteri dükkanı işletmeye başlayan G.B. (Gürcan Bulut-33) olduğu tespit edildi. Polis tarafından zanlının işyeri takibe alınırken, takip edildiğini fark eden G.B. işyerinden bir fırsatını bulup ayrılmayı başardı. İfadesine başvurulan eşi K.B, cinayeti kocasının işlediğini itiraf etti. Harekete geçen dedektifler, bir çocuk babası G.B'yı yakalayarak gözaltına aldı. 

Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulamaya alınan G.B'nin, kredi kartına ve piyasaya borçlandığını, Kula'nın kendisine bir ay kadar önce bu borçları ödeyebileceğini, ancak bunun karşılığında eşi K.B.'ya ilgi duyduğunu belirterek ahlaksız teklifte bulunduğunu söylediği öğrenildi. Bu nedenle aralarında tartışma yaşandığını söyleyen katil zanlısı, 2 çocuk babası Mehmet Kula'nın kendisini silahla tehdit ederek, teklifinden kimseye söz etmemesi gerektiğini belirterek teklifinde ısrar ettiğini ileri sürdü. Olaydan bir hafta önce de aynı sebeple tartıştıklarını ifade eden G.B, vurmak için bir silah temin ettiğini, olay günü Kula ile buluştuklarını, Çevre Yolu'ndan Gaziemir istikametine aracıyla hareket ettiklerini, yolda tuvalet ihtiyacının geldiğini belirterek durmasını sağladığını, bu sırada silahını çıkartarak 5 el ateş edip kaçtığını itiraf etti. Katil zanlısı, olaydan sonra taksiyle kaçmak istediğini, ancak kendisinden şüphelenen taksi şoförünün almaması üzerine yaya olarak olay yerinden uzaklaştığını söyledi. G.B, olayda kullandığı tabancayı ise Göztepe açıklarında denize attığını ifade etti. 

Yetkililer, olayda kullanılan tabancanın bulunması için dalgıçlar tarafından zanlının söylediği yerde aramaların yapıldığını, ancak şu ana kadar silahın bulunamadığını açıkladı. Öldürülen kuyumcu Mehmet Kula'nın bilgisayarında ve el konulan CD'lerin arasında çok sayıda pornografik görüntüye rastlandığı da öğrenildi. 

Bu arada, sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada basın mensuplarının sorularına kısa cevaplar veren katil zanlısı G.B, "Namus meselesi. Fazla bir şey paylaşmak istemiyorum. Sonra söyleyeceğim. Onun da çocukları var, benim de çocuğum var. Pişmanım, üzgünüm" dedi.
Asayiş Şube binası önünde toplanan katil zanlısı G.B.'nin babası Kemal, annesi Halime ve kardeşi Ercan B. ile diğer yakınları birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. İfadesinin alınmasının ardından Asayiş Şube dışında bekleyen eşinin yakınlarının yanına gönderilen G.B'nin eşi K.B, kayın validesine sarılarak, "Niye bizi buldu. Biz çok iyiydik. Neden böyle oldu" diyerek gözyaşı döktü. 

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü, zanlı G.B. ile eşinin sorgulamanın tamamlanmasının ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edileceği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 18:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?