8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Kuyumcu hırsızlığı aydınlandı

Konak İlçesi'ndeki Kemeraltı Çarşısı'nda bir kuyumcudan 18 kilogram altın çalınması ve bir bankanın müşteri hesabından sahte belgelerle 40 milyar lira çekilmesi olayını gerçekleştirdiği öne sürülen 7 kişi, yakalanarak gözaltına alındı. Yakalananlar arasında, 1 kadın ve 1 de dolandırıcılık olayının gerçekleştirildiği bankada görev yapan şefin bulunduğu bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, 22 Mart 2006 gecesi, Kemeraltı Çarşısı'ndaki Anafartalar Caddesi'nde bulunan bir kuyumcudan, çelik kasasının oksijen kaynağıyla patlatılarak 18 kilogram işlenmiş altın çalınması olayını araştıran İzmir Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları takip ve istihbari çalışmalar sonucu, şebekenin, aynı zamanda bankada dolandırıcılık yapmaya çalıştığını da belirledi. Buca İlçesi'nin Şirinyer Semti'ndeki Menderes Caddesi'nde bulunan bir banka şubesinden, sahte kimlik ve ehliyet kullanarak 40 milyar lira çeken şebekeye yönelik suçüstü operasyonu düzenleyen polis, K.Y.A.(36), A.C.T.(57), C.Z.(41), İ.A.(36), H.T.(39), M.T.(33) ve H.O.(33) isimli şahısları yakalayıp gözaltına aldı. 

Şahıslardan, inşaat taşeronluğu yaptığı bildirilen F.Ö. isimli vatandaşın, banka hesabından habersiz çektiği 40 milyar liraya el konulurken, bu paranın sahibine teslim edildiği, hiçbir şeyden haberi olmayan taşeronun, paranın kendisine teslim edilmesi sırasında şaşırdığı öğrenildi. 

Şahısların evleri ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, Kemeraltı Çarşısı'ndaki kuyumcudan çalınan 18 kilo altından 300 gramının bulunduğu, ayrıca 2 adet de silah ele geçirildiği bildirildi. 

Gözaltına alınanlardan M.T.'nin, şebekenin elebaşılarından olduğu iddia edilen A.C.T.'nin yeğeni olduğu, dolandırıcılık olayının gerçekleştirildiği banka şubesinde şef olarak çalıştığı ve şebekeye, müşteri bilgilerini temin ettiği öne sürülürken, H.O. isimli kadınınsa K.Y.A. isimli zanlının eski eşi olduğu, boşanmış olmalarına rağmen görüşmeye devam ettikleri ve kuyumcudan çalınan altınların saklanmasını sağladığı iddia edildi. 

Yakalanan şahıslar, sorgulamalarının ardından "Hırsızlık, bankadan dolandırıcılık ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlamasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 19:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?