8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Kuzenini 145 yerinden bıçakladı

İzmir'in Balçova ilçesinde öldürülen iki kız kardeşin yapılan otopsilerinde, 15 yaşındaki Zekiye Kır'ın vücudunda 145 bıçak yarası tespit edildiği bildirildi.

İzmir Adli Tıp Kurumuna getirilen Zekiye ve Aylin Kır kardeşlere otopsi yapıldı. İncelemede, Zekiye Kır'ın vücudunda 145 bıçak yarası, 11 yaşındaki Aylin Kır'ın vücudunun çeşitli yerlerinde de kesikler tespit edildi. Aylin Kır'ın boğazında çarşaf ya da iple yapıldığı sanılan boğma izlerinin bulunduğu, daha sonra balkondan düştüğü ya da atıldığı belirlendi.

Otopsinin tamamlanmasından sonra kardeşlerin cesetleri, taksi şoförü olarak çalışan baba Bayram Kır'a (60) teslim edildi. Cenazeler, Tepecik Merkez Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Camideki namaz sırasında Kır ailesinin yakınları, töreni görüntülemek isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi ve görüntü alınmasını engellemeye çalıştı.

Öte yandan, Çocuk Şube Müdürlüğünde halen gözaltında bulunan zanlı E.A'nın, abla Zekiye'yi bıçakladıktan sonra, balkonda oynayan ve olayı gören Aylin Kır'ı öldürdüğünü, ardından yeniden odaya gelerek, yerde yatan Zekiye'yi bıçaklamaya devam ettiğini anlattığı öğrenildi.

Zanlı E.A'nın, evden ayrılırken yanına aldığı bir film CD'sini, sokakta bir yere attığı, kanlı giysilerini evinin banyosundaki çamaşırların arasına sakladığı, ayakkabı ve çoraplarını da dışarıda çöpe attığı belirtildi. Balçova Meşale Sokak'taki 11 numaralı Eylül Apartmanı'nın önünde dün gece bir kız çocuğu cesedi gören vatandaşlar polise haber vermiş, cesedin 11 yaşındaki Aylin Kır'a ait olduğunun belirlenmesi üzerine, çocuğun yaşadığı 7 numaralı daireye çilingir yardımıyla girilmiş ve evde abla Zekiye Kır'ın da cesedi bulunmuştu. Olayla ilgili kızların teyze oğlu E.A. gözaltına alınmış, zanlı, cinayeti itiraf etmişti.

a.a
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 17:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?