8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Liseler arası tiyatro şenliğine büyük ilgi

Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen geleneksel Cahit Atay liseler arası tiyatro şenliğinde, Karşıyakalı sanatseverler salonları hınca hınç doldurdu. 

23 Mayıs'ta başlayan ve 18 gün süren şenlikte; Haldun Taner, Necati Cumalı, Muzaffer İzgü, Turgut Özakman ve Dinçer Sümer gibi usta isimlerin eserleri sahnelendi. Şenliğin son gününde ise Cemal Reşit Rey'in Lüküs Hayat Operet'i izleyiciyle buluştu. Liseli öğrenci oyuncuların profesyonellere taş çıkartan amatör performansı, tiyatro severlerin büyük beğenisini kazandı. Halen Karşıyaka'da yaşayan 81 yaşındaki usta oyun yazarı Cahit Atay adına düzenlenen şenlik, yazarın yaşarken hatırlanmasının yanı sıra gençleri tiyatroyla buluşturmaya da devam ediyor. Köyden kente göç, töre, kırsal kesim sorunları, kentteki bireyin başkalaşımları ve çelişkileri gibi olguları işleyen Cahit Atay'ın başlıca oyunları arasında; "Karaların Memetleri" ve "Sultan Gelin" yer alıyor. 

Yeni kuşak genç tiyatrocular, Karşıyaka'da Cahit Atay ismiyle birlikte anılmaktan gurur duyuyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, şenliğin Karşıyaka'da her yıl yeni ve genç bir sanatsal sinerji oluşturduğunu vurgulayarak; "Karşıyaka'nın sanat potansiyelini zenginleştirmeye yönelik kültürel hizmetlerimiz her zaman devam edecek" dedi.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 14:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?