19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Liseli kızlara ceza yağdı

İzmir’in Gaziemir İlçesi'ndeki bir parkta, aynı lisede eğitim gördükleri iki kız öğrenciden tehditle 1 YTL aldıkları öne sürülen ve haklarında ‘nitelikli yağma ve yağmaya teşebbüs’ iddiasıyla dava açılan 5 kız öğrenciye son duruşmada ceza yağdı. Kızlardan dördüne 2 yıl 9 ay 10'ar gün, birine ise 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 2 yıl 9 ay 10'ar gün hapis cezalarına mahkum olan 4 sanıktan 3'ünün cezaları paray çevrilip ertelendi.


İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmaya, tutuklu sanıklar Z.B., S.E., H.Ö., tutuksuz yargılanan Ş.B. ve E.A. ile avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Kadir Gülcü, sanıkların olay tarihinde parktaki kız öğrencilerin yanlarına giderek, dağınık şekilde oturduklarını belirtti. Sanıklardan S.E.’nin, kız öğrencilerden birinin cüzdanını elinden alarak içinden 1 YTL’yi aldığını, yanındaki arkadaşının da korkup cüzdanındaki 1 YTL’yi S.E.’ye verdiğinin anlaşıldığını söyledi. Tüm sanıkların ‘Birden fazla kişiyle gasp suçunu işledikleri’ gerekçesiyle, ikişer kez bu suçtan cezalandırılmalarını, lehlerinde olan indirimlerin de uygulanmasını istedi. Tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti öğrencilerden P.Ç. ve M.F.'den zorla 1'er YTL para almakla suçlanan sanıklardan Z.B., H.Ö., Ş.B. ve E.A.'yı 2 yıl 9 ay 10'ar gün, S.E.'yi 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Z.B.'ye ayrıca, T.A. isimli başka bir öğreninin kolunu kıvırıp, bundan sonra kendilerine para vermesini istemekten 7 bin 500 YTL para cezası verildi. H.Ö., Ş.B. ve E.A.'nın cezalarını 5'er bin YTL paraya çevrilip, 3 yıl süre ile ertelendi. Tutuklu yargılanan üç kız tahliye edildi. Z.B.’nin daha önceden sabıkası olduğu, S.E.'nin de yaşının büyük olması nedeniyle cezaları ertelenmedi. Ceza onandığı taktirde Z.B. ve S.E.'nin cezaevine gireceği belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ 

Geçen yıl mayıs ayında Gaziemir Kipa Lisesi'nin aynı arkadaş grubu kız öğrencileri S.E. (19), Z.B (18), Ş.B. (18), E.A. (19) ve H.Ö. (18) hakkında okul yönetimine şikayette bulunulmuştu. Okulun öğrencilerinden P.Ç. ve M.F. kızların kendisinden tehditle 1 YTL aldığını iddia etmişti. T.A.'da kolunu kıvırıp, kendisinden para istediklerini söylemişti. Olayın polise bildirilmesinin ardından öğrenciler gözaltına alınmış, daha sonra da haklarında ‘yağma ve yağmaya teşebbüs’ suçlarından dava açılmıştı. Suçlanan öğrencilerin velileri kızların okulla ilişiklerini kesmişti. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, paraları alınan ve alınmak istenen öğrenciler şikayetçi olmadıklarını söylemiş, mahkeme heyeti, S.E, Z.B, ve H.Ö’yü tutuklamıştı. S.E., Buca Cezaevine, Z.B. ve H.Ö. ise Bergama Çocuk Cezaevine gönderilmişti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 17:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?