4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Livaneli'de, İzmir'de nabız yokladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan aday adaylarından biri olan CHP İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli, delegeler ve parti örgütü ile görüşmek üzere İzmir’e geldi.

Livaneli’yi, aralarında CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in de bulunduğu kalabalık bir partili grup karşıladı. Adnan Menderes Havalimanı VIP Salonu’nda bir açıklama yapan Zülfü Livaneli, CHP Genel Başkanlığı için kurultay öncesi muhalefet gruplarının tek aday çıkarma çabasının içinde olmadıklarını, ancak kendilerinin de tek adayın çıkarılması gerektiğine inandıklarını söyledi. Livaneli, "CHP’de herşeyden önce bir değişim şart. CHP bu değişimi yaşayacak ki, Türkiye’ye de layık olduğu değişim ve demokratikleşme hızını verebilsin. Biz de bu değişimi yaptırmak, yapabilmek için arkadaşlarımızla yola çıktık ve inançlı, kararlı, CHP’nin kökteki ilkelerine ve geleceğine inanan, Türkiye’nin geleceğine inanan, sımsıkı yumruk gibi bir kadro olarak buradayız" diye konuştu.

Livaneli, kesin aday olup olmadığının sorulması üzerine ise, "Şimdi bizim yaptığımız aday adaylığı, biliyorsunuz adaylık kurultayda 260 imza ile açıklanabilen bir şeydir. Ama biz adaylık için niyetli ve kararlı olduğumuzu her hareketimizde gösteriyoruz. Biz buraya örgüt ile kucaklaşmaya geldik. CHP örgütü partideki değişimi kimin yapmasını istediğine karar verecek. Ama bir değişim istediğini çok iyi biliyoruz. Biz CHP’yi solun gurur duyacağı bir parti haline getirmek için yola çıktık" dedi.

Livaneli, gazetecilerin muhalif grupların tek aday çıkarma çabası ile ilgili sorusu üzerine ise şöyle cevap verdi:

"Bu söylediklerimin dışında bir ittifak arayışı içine girmedik. İlkelerimiz bizi götürüyor. Söylediğiniz ittifak çalışmaları nasıl sonuçlanır, nereye gider bilmiyorum. Biz bunun içinde değiliz. Ama elbette duruma göre arkadaşlarımız ve grubumuz ile toplanıp karar veririz. Fakat muhalefette adayın teke inmesi gerektiğine biz de inanıyoruz. Böyle bir şey olursa çok önemli bir şey olur, önemli bir gelişme olur. Fakat değişimi biz gerçekleştireceğimiz için, bizim grubumuzun tek aday olarak kurultaya girmesi gerekiyor."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 14:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?