9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Loto milyoneri fabrikatör

Sayısal Loto'nun 4 Kasım 2006 tarihinde gerçekleşen çekilişinde, 6 rakamı tek başına doğru tahmin ederek büyük ikramiye olan 1 milyon 213 bin YTL'yi kazanan İzmirli işadamının lotosuna, aynı tarihli çekilişte büyük ikramiye dahil 9 ikramiye birden isabet etti. 

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde tuğla fabrikası işleten Abdülkadir Öğüt (59), sayısal lotonun geçtiğimiz cumartesi günkü çekilişinde 6 rakamı tahmin ederek 1 milyon 213 bin YTL'nin sahibi oldu. Aynı tarihli Sayısal Loto çekilişinde oynadığı 50 sayısal kuponunda büyük ikramiye ile birlikte bir adet 5, 7 adet de 3 rakamı tutturan şanslı fabrikatör, kazandığı parayla borçlarını kapatacağını söyledi. Uzun yıllardır şans oyunları oynadığını belirten loto milyoneri Öğüt, "Çekilişin olduğu gün tam 50 kupon Sayısal Loto oynadım. Çekilişin olduğu saatte evde idim. Televizyonda çekiliş yapılırken rakamları tek tek yazdım. Yazarken son rakam olan 49'u 48 olarak kaydetmişim. Kuponlara baktığımda 2 adet 5 rakamını tutturduğumu gördüm. Sonra tekrar rakamları kontrol ettiğimde, son rakamı yanlış yazdığımın farkına vararak, büyük ikramiyenin bana isabet ettiğinin farkına vardım" dedi. 

Büyük ikramiyenin kendisine çıktığını anladığında fazla heyecanlanmadığını belirten Öğüt, "Hemen çocuklarımı aradım. Çocuklarım olayı duyunca çılgına dönerek sevinç çığlıkları attı. 1998 yılında da Milli Piyango'dan 32 bin 250 YTL kazanmıştım. Daha öncede annemin babası olan Ahmet dedem büyük ikramiye kazanmıştı. Şans oyunlarında oldukça şanslı bir aileyizdir. Kazandığım parayla Torbalı'ya 100 kişilik bir kız öğrenci yurdu yaptırmayı düşünüyorum" diye konuştu. 

Şans oyunları oynamaya devam eden şanslı fabrikatör, yarın çekilecek olan 'Şans Topu' için lotoyu tutturduğu "25-35 Büfe" isimli loto bayisine giderek, yine yüklü miktarda şans oyunu oynadı. Loto bayiinin sahibi Semih Kılınç, şanslı fabrikatöre yüklü miktardaki kuponlarını teslim etti. Daha önce bayisinde oynanan kuponlarda birçok defa 5 tutturulduğunu ifade eden Kılınç, ilk kez büyük ikramiye verdiğini söyledi. 

Büyük ikramiyeyi yakalayan loto milyoneri fabrikatör Abdülkadir Öğüt, büyük ikramiye dışında kazandığı ikramiyeleri loto bayisine vererek, teşekkür ettiğini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 17:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?