26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Mahalle annelerinden eğitim desteği

Bergama’da, tamamen yardıma gönüllü bayanlardan oluşan Mahalle Anneleri Derneği, yaptıkları çeşitli yardımların yanı sıra, son 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da, okulların açılmasıyla birlikte eğitim yardımlarına başladı.

Okul önlüğü, okul kıyafeti, ayakkabı, çanta, kırtasiye ve çok çeşitli eğitim yardımı yapan Mahalle Anneleri’nin Yıldız Garajı ikinci katındaki dernek binası yardıma muhtaç öğrenci ve velilerle dolup taşıyor. Bu yıl Bergama ve köylerinden gelen yaklaşık 250 öğrenciye ihtiyaçları doğrultusunda yardımda bulunan özverili Mahalle Anneleri, çocukların yüzlerindeki gülümsemenin her şeye değer olduğunu söylüyorlar. Mahalle Anneleri, yaşlıların evinde bakımı, muhtaç ailelerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması (gıda, giysi, sağlık, yakacak, eğitim, ev eşyası, evlilik yardımı), fakir ailelerin okulunda başarılı çocuklarına destek sağlanması, hasta ve ilaç tedavisi görenlere yardım yapılması gibi konularla ilgili çalışmalarını hızla devam ettiriyor.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR

Kermeslerde ve Güzellik Ilıcası Tesislerinde açtıkları çadırda gözleme, tarhana, mantı ve makarna yapıp satan dernek, elde ettiği gelirle bu yıl da çeşitli ihtiyaçlarla birlikte, eğitim ihtiyaçlarına da en iyi şekilde cevap vermeye çalışıyor. Mahalle Anneleri, yoksulluktan dolayı eğitim-öğretim alamayacak olan öğrencilere destek vermeye, eğitim konusuna büyük önem verdiklerini ifade ediyorlar. Anneler, “inanıyoruz ki, bizim ve bizim gibilerin yardımlarıyla eğitimli, kendine yeten, milletine faydalı insanlar yetişecek ve günün birinde ülkemizde kimsenin sosyal yardıma ihtiyacı kalmayacak” diyor.

EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ BAŞKAN ÜRPER

Sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini asli görevlerinden biri olarak gördüklerini söyleyen Belediye Başkanı Raşit Ürper, sosyal hizmet vermenin, sosyal devlet olmanın gereği olduğunu ifade etti. Sosyal belediyeciliği, son yıllarda kimsenin ağzından düşürmediğini belirten Ürper, “Bergama Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışını gerçek anlamda benimsedik ve bu amaçla ilçemizde gerçekten ihtiyaç duyulan bir yardım kuruluşunu oluşturduk. Amacımız toplumumuzda korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç herkese, ihtiyacı olduğu hizmeti sunmaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 10:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?