5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Manevi kızı ülkü ATA'yı anlattı

Atatürk’ün son dönemlerde yanlış anlatıldığını öne süren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, "Şimdiye kadar Atatürk’ün manevi kızıyım diye ortaya çıkmadım. Ama şimdi buna ihtiyaç var. 10 yıldan beri okul okul dolaşıp Atatürk’ü anlatıyorum" dedi.

Özel İzmir Amerikan Lisesi’nde Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen sohbete katılan ve öğrencilere Atatürk’ü anlatan Atatürk’ün 5 manevi kızından en küçüğü olan Ülkü Adatepe, mirasını milletine bırakan dünyadaki tek lider ve devlet adamı olduğuna dikkat çekti. Atatürk’ün çocuklara, gençlere büyük önem verdiğini, o nedenle çocuklar ve gençler için iki bayram hediye ettiğini kaydeden Adatepe, en çok kızdığı şeyin ise "yalan" olduğunu, kendisene "Ülkü sakın yalan söyleme" diye nasihat ettiğini vurguladı.

"ATATÜRK ÇOK YANLIŞ TANITILIYOR"

Konuşmasına, "Şimdiye kadar Atatürk’ün manevi kızıyım diye ortaya çıkmadım. Ama şimdi buna ihtiyaç var" diyerek devam eden Adatepe, 10 yıldan bu tarafa İmam Hatip Liseleri’nin de aralarında bulunduğu okulları dolaşarak Atatürk’ü anlatmaya başladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Atatürk’ü bir baba gibi seviyordum. Atatürk’ün büyüklüğünü, Atatürk’ün yaptığı şeyleri okudukça dedim ki hayır Atatürk ölmeyecek. Çünkü Atatürk’ü bizler yaşatacağız, sizler yaşatacaksınız. Çünkü Atatürk ne demiş? ’Benim yüzümü görmek mühim değildir. Benim düşüncelerime sahip çıkarsanız, benim fikirlerime sahip çıkarsanız, ben hiçbir zaman ölmeyeceğim ve beni görmüş olacaksınız’. İşte ben de bu şekilde düşündüm. Bu benim vazifem. Çünkü Atatürk çok yanlış tanıtılıyor ve Atatürk’ün kızı olarak karşı çıkıyorum. Atatürk’ün hakiki yüzünü, insan yüzünü anlatıyorum. Atatürk herşeyden evvel mükemmel bir insandı. Bunu anlatıyorum. Atatürk’ü hiçbir zaman öldürmeyeceğiz. Atatürk’ü sizler yaşatacaksınız. Atatürk herşeyi ile sizlere baki. Çocuklara, gençlere bayram hediye etti, dünyada ilk tefa. Gençlere cumhuriyetini, ilkelerini bıraktı. Siz gençler onlara sahip çıkın. Atatürk sizlere inandı, güvendi. İnanıyorum ki sizlerde Atatürk’ü yaşatacaksınız ve daha da çağdaş bir Türkiye’de yaşatacaksınız".

9 aylıktan 6 yaşına kadar Atatürk’ün yanında kaldığını, annesinin karnında bulunduğu sırada "Kız olursa ismi Ülkü olsun" denilerek Atatürk tarafından isminin verildiğini belirten 71 yaşındaki Ülkü Adatepe, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Adatepe, "10 yıldan bu tarafa mı Atatürk yanlış anlatılıyor?" şeklindeki soruya, "Evet, 10 yıldan bu tarafa Atatürk’ün yanlış anlatıldığı izlenimini edindim" şeklinde cevap verdi.

Konuşmasının sonunda, Sağlık Eğitim Vakfı (SEV) Mütevelli Heyet Başkanı Tamer Şahinbaş tarafından Adatepe’ye plaket sunulurken, Yönetim Kurulu Üyesi Şükran Çelebi, Özel İzmir Amerikan Lisesi Müdürü Eric Trujillo ile diğer yöneticiler tarafından çiçekler sunuldu. Öğrenciler ise Adatepe’yi alkışlarla uğurladı.

izmir
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 16:27:10
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 16:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?