5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Matrix Madenciler' avukatlarını baroya şikayet etti

Köylüler, Özay’ın kendisini vekillikten azleden, hatta ölen müvekkilleri adına dava açmakla suçladı. İzmir Barosu girişinde yaklaşık 100 kadar işten çıkarılan köylü adına bir açıklama yapan ve madende mühendislik görevinde bulunurken işten çıkarılan İbrahim Çeviker, yaklaşık 10 sene önce köylülerin vekaletini alan Senih Özay’ın hiçbir izin almadan çevre yasasındaki bir değişiklik istemi ile Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu söyledi. Çeviker, "Senih Özay’ın söz konusu davadaki Fevzi Erişti’yi ve dört köyden, ölen 29 kişiyi de sağ gibi gösterip vekaletleri ile mahkemeye başvuru yaptığını basına göndermiş olduğu bültenlerden öğrendik. Ayrıca daha önce de azil işlemi yapan Demir Ali Umaç ile Mustafa Solak’ın yine vekaletlerini kullandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bergama köylüleri olarak 10 yıl önce alınan vekaletlerin bizden her ayrı davada izin alınmadan kullanılmasına ve rahmetli köylülerimizin de sağmış gibi gösterilerek kullanılmalarına tepkiliyiz" diye konuştu.

Şu ana kadar yaklaşık 100 köylünün azil işlemini gerçekleştirdiğini söyleyen Çeviker, "Senih Özay’ın ölüleri bile sağ gösterip mahkemelerimizi kandırmaya yönelik ihtirasının nedenini kamuoyunun takdirine sunuyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından İzmir Barosu’na giren köylüler, Baro Başkanı Nevzat Erdemir olmadığı için Yazı İşleri Müdürü Şener Gezdiren ile görüştü. Gezdiren’in "Sizden rahatsız oluyoruz, çıkın dışarı" şeklindeki sözleri üzerine Sehin Özay’ı şikayet eden 6 köylünün dilekçeleri ile 40 milyon lira makbuz parası alındı.

izmir
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 14:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?