9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Mavişehir'de yeni düzen

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, düzenlediği basın toplantısıyla imar planı hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Mavişehir sakinleri ile toplantı yaparak bölgeye yeni yapılaşma alanları kazandırılması için onaylanan 1/1000'lik uygulama imar planlarını anlattı. Bu bölgeyi kapsayan 1991 yılı imar planlarına göre daha çok yeşil alan, otopark alanı ve sosyal donatı alanı kazandırdıklarını kaydeden Cevat Durak, "Mevcut yerleşim alanında 4 daireye bir otopark yeri ayrılmış. Yeni yapılan yerde her daireye bir otopark yeri kazandırıldı. Toplam inşaat alanında ise 10 bin metre karelik azalma sağlandı. Yapılaşma alanı azaltıldı" dedi.

Destek verin 

Karşıyaka Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya başkan yardımcıları ve ilgili bürokratlarıyla birlikte katılan Durak, vatandaşların sorularını da cevaplandırdı. "Burada yaşayan bazı hemşehrilerimiz yanlış ve eksik bilgileri içeren bildiriler dağıtıyor. Hiç kimse Belediye ile vatandaşı karşı karşıya getirmeye çalışmasın. Zaten buna gücü yetmeyecektir" diyen Durak, şöyle konuştu:
"Bu bölgeye yönelik yaptıklarımız ortada. Emlak Bankası ile 1991 yılında protokol yapılmış, ancak banka sorumluluklarının pek çoğunu yerine getirmemiştir. Mavişehir çevresindeki gecekonduların kaldırılmasını, yeni yolların açılmasını, sosyal donatı alanlarının kazandırılmasını isteniyorsa bizlere destek olunuz. Bizler, sizlerin karşısında değil, yanınızdayız. Ne yaparsak hep birlikte el ele yapacağız" dedi.
Yeni Asır
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 12:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?