19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Meclis üyesi için tören düzenlendi

İzmir İl Özel İdare Meclisi'nde gerçekleştirilen meclis toplantısında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 48 yaşındaki Halit Çakar için İzmir Valiliği'nde tören düzenlendi.

İl Özel İdare Meclis toplantısında verilen arada geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden AK Partili meclis üyesi Halit Çakar için İzmir Valiliği önünde tören düzenlendi.

Törene Çakar'ın ailesi, yakınları, İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, İl Özel İdare Meclis Başkanı İsmail Yılmaz, meclis üyeleri ile partililer katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Özel İdare Meclis Başkanı İsmail Yılmaz, 48 yaşındaki Halit Çakar'ın ani ölümünün kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Çakar ile uzun yıllar yan yana siyaset yaptıklarını ve ailece görüştüklerini belirten Yılmaz, Çakar'ın daha önce hiçbir kalp rahatsızlığı bulunmadığını, sağlığının yerinde olduğunu ancak babası ve ağabeyini de ani kalp krizi sonucu kaybettiğini söyledi. Çakar'ın sakin kişiliğiyle de dikkat çektiğini anlatan Yılmaz, "Arkadaşımız sinirlerine hakim olabilen sakin bir insandı. Herkesle ilişkisini her zaman düzeyli, saygılı bir şekilde devam ettirdi. Ancak ani ölümü hepimizi çok üzdü. Allah taksiratını affetsin" dedi.

İsmail Yılmaz'ın konuşması sırasında, Çakar'ın Samsun'da üniversitede eğitim gören ve acı haberle İzmir'e gelen oğlu Yavuz'un gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Çakar'ın eşi Hüsniye Çakar ise koluna giren yakınlarının yardımıyla ayakta durdu. İzmir Valiliği önünde düzenlenen törenin ardından omuzlara alınarak cenaze aracına yerleştirilen Çakar'ın cenazesinin memleketi Ödemiş'te toprağa verileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 14:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?