19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Meclis'te isim tartışması

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeni açılan cadddelere Erdal İnönü, Bülent Ecevit ve Ahmet Piriştina adları tartışma yarattı. AKP Grubu, bu adlara itirazları olmadığını ancak başka caddelere de Alpaslan Türkeş, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Adnan Menderes'in adının verilmesi için öneride bulundu. Bu önerge oylanmayınca, AKP Grubu CHP'lileri eleştirdi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı oturumu Meclis Başkan Vekili Fikret Kaner yönetti. Meclis gündemine eklenen Başkanlık önergesiyle belediye projeleri kapsamında açılan ve düzenlenen yollara topluma mal olmuş, örnek gösterilen, ülke ve topluma üstün hizmetler veren merhum devlet adamlarının isimlerinin verilmesine karar verildiği açıklandı. Buna göre Narlıdere'de Narbel mevkiinde açılan ve Erdal İnönü Caddesi'nin devamı niteliğindeki yola Erdal İnönü Caddesi, Karşıyaka ilçesindeki Körgöz Köy-Otoyol bağlantı projesi kapsamında açılan yeni yola ‘Bülent Ecevit Caddesi’ ve Çiğli'deki Sasalı Yolu projesi kapsamındaki Tuzla Caddesi ile Havaalanı Caddesi olarak kullanılan yola ise ‘Ahmet Piriştina Caddesi’ adı verilmesi oylandı.


YOL VE CADDE TESPİT ETMEDEN ÖNERİLERİ HAVADA KALIYOR


AKP Grup Başkan Vekili Selim Gökdemir, bu adlara itirazları olmadığını ancak komisyona havale edilmeden oylanacak ise ülkeye hizmet başka devlet adamlarının adlarının da yollara verilmesini önerdi. Gökdemir, Adnan Menderes, Alpaslan Türkeş, Turgut Özal ve halen hayatta olan Süleyman Demirel'in adlarını önerdiklerini söyledi. Meclis Başkanı Fikrat Kaner, meövcut önergeyi oylattı. Ecevit, İnönü ve Piriştina adları kabul edildi. Bunun üzerine AKP Grubu, kendi önergelerinin de oylamasının yapılması için ısrar etti. AKP'li Yusuf Kenan Çakar, isimlerin hep sadece bir siyasi akımın temsilcileri olmasının rahatsızlık verdiğini söyledi. Kaner, Meclis üyelerinin sözlü ve yazılı önergeyle ilk gündemde verilebileceğini, kendisinin mevcut önergeyi oylatmasının doğru olduğunu söyledi. CHP'liler AKP'lileri “Önce yol, cadde tespit edin. Daha sonra bu isimlerin verilmesini önerin” diye tepki gösterdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 09:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?