9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Menemen'de 5 bin kişi yürüdü

İzmir'in Menemen İlçesi'nde 76 yıl önce şehit edilen Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Yıldıztepe'de düzenlenen törenle anıldı. 

Kubilay ile bekçi Hasan ve Şevki'yi anmak üzere anıt önünde düzenlenen törene İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Ege Ordu ve Garnizon Komutan Vekili Koramiral Alev Gümüşoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, CHP İstanbul ve İzmir Milletvekilleri, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, diğer ilçe belediye başkanları, öğrenciler ile çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı. Törene Kubilay ailesini temsilen de, geçtiğimiz yıllarda hayata gözlerini yuman Kubilay'ın oğlu Vedat Kubilay'ın eşi Müzeyyen Kubilay ile torunları Kemal, Mustafa, Ali ve Sevgi Kubilay katıldı. 

Tren garı önünde başlayan yürüyüşte, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile CHP İzmir Milletvekili Muharrem Toprak ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin kol kola girerek yürüdü. Yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle katılan yaklaşık 5 bin kişi, tören alanında zaman zaman "Türkiye laiktir laik kalacak", "Çankaya'dan şeriata geçiş yok" şeklinde sloganlar attı. 

Aileyi temsilen torun Kemal Kubilay tarafından anıta çelenk konuldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın mesajının okunmasının ardından saygı duruşu ve saygı atışı yapıldı. Daha sonra İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından şehitlerin mezarlarını ziyaret eden kalabalık dağıldı. 

Törende basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "3 yıldır bu törenlere katılıyorum ve geliyorum. Çağdaş Türkiye ve Atatürk ilkelerine önem verme açısından bu tören önemli. Kubilay anlayışına ve düşüncesine her zaman destek vermeliyiz. Kubilaylar hep var olacaktır. Ancak Kubilay'ı anma törenlerinin bir iç politika malzemesi olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum. Bütün ulusumuza mal edilmelidir. Deniz Baykal şahıs ve kişi olarak katılmayabilir, tamamen kendi kişisel tercihi. CHP Genel Başkanı olarak Deniz Baykal'ın gelmeme lüksü olamaz. Kendisi gelseydi karşılardık. Baykal'ın İzmir'de bulunup buraya gelmemesini üzüntüyle karşılıyorum" dedi.
İha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 15:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?