2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak.

Türkiye genelinde görülecek yağışların İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi ile Bilecik, Edirne, Kırklareli ve Diyarbakır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde görülecek yağışların, Akdeniz Bölgesi genelinde ve Güney Ege kıyıları (İzmir, Aydın ve Muğla) ile Afyonkarahisar ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı, ülke genelinde 3 ila 5 derece azalacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz ve Güney Ege'de güney ve güneybatılı (Lodos) yünlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/s), Marmara'da kuzey ve kuzeydoğulu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların Akdeniz bölge geneli ve Güney Ege kıyıları (İzmir, Aydın ve Muğla) ile Afyonkarahisar ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın Batı Akdeniz ve Güney Ege'de güney ve güneybatılı yünlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/s), Marmara'da kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.


 

...
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2012 Salı 10:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?