3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Meteorolojiden önemli uyarı

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İzmir ve Manisa’nın kuzeyinde bu gece ve yarın öğle saatlerine kadar yaşanması beklenen sağanak yağış ve fırtınaya karşı önlem alınmasını bildirdi.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün yayımladığı bildiride şu bilgilere yer verildi: “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece geç saatlerden itibaren bölgemizin yağışlı havanın etkisine girmesi ve yağışın yarın sabah saatlerinden itibaren de İzmir il geneli ve Manisa’nın kuzey ilçelerinde (Akhisar, Soma, Kırkağaç, Gördes) kuvvetli (20 - 25 kg/metrekare) olması beklenmektedir. Yağışlı hava ile birlikte bu akşam saatlerinden itibaren rüzgarın da kuvvetlenerek güneybatıdan Kuzey Ege kıyılarında fırtına (50 -70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Halen Ege Denizi’nin kuzeyinde esen fırtınamsı rüzgarın da önümüzdeki saatlerden itibaren güney ve güneybatıdan (lodos) 6 - 8 bofor kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Yarın öğle saatlerinden sonra yağışın ve kuvvetli rüzgarın bölgemizde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların oluşması muhtemel su baskını, yıldırım, çatı uçması, deniz ulaşımında aksama gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 Yağışlı hava ve kuvvetli rüzgarın yarın 14 Nisan 2011 günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinden sonra 15 Nisan 2011 Cuma günü sabah saatlerinde İzmir’in Kemalpaşa, Ödemiş, Bayındır, Kiraz ve Beydağ ilçeleri ile Manisa’nın Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula, Selendi, Köprübaşı, Demirci, Gördes ilçelerinde hafif ‘don olayı’ beklenmektedir. Tarımsal faaliyetin olduğu bu ilçelerimizde, çiçeklenme ve meyve bağlama dönemindeki badem, kayısı, erik, fındık, kiraz, elma vb. meyve, sebze ve fide üreticilerimiz ile serada üretim yapan yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın Meteoroloji Müdürlüklerine başvurmaları önerilir.”

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 16:24:02
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 01:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?