26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Metroya 3'lü kalite

İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş., TSE'den 3'lü kalite belgesini tanımlayan "Entegre Yönetim Sistemi" belgesi almaya hak kazandı.


Metro A.Ş.'de düzenlenen törenle, TS-EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS-EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS-EN ISO 1800 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini içeren TSE- Entegre Yönetim Sistemi Belgesi Genel Müdür Sönmez Alev ve çalışanlara takdim edildi.


Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye'nin ve Metro A.Ş. dışındaki belediye şirketlerinin "Entegre Yönetim Sistemi"ne geçiş için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, özellikle performans ölçümünün gerekliliğine değindi. Belgenin alınması kadar sistemin işlerliğin ve gelişmesinin öneminden bahseden Başkan Kocaoğlu, "Böylelikle suyu getirenle testiyi kıranı birbirinden ayırmış olacağız. Bunu ülkemizde her alanda yapmamız gerekir. Kötü bir örnek değildir" dedi.


Yönetim anlayışına da değinen Başkan Kocaoğlu, "Problem varsa eğer, belediye başkanı topu başkasına atıp kaçmaz, yaz çizmez. Hatayı da kabul etmek, yapılmaması için çaba göstermek zorundadır. Yöneticilik bunu gerektirir. Yönetici sorun çözmek için vardır. Yönetici, sorun çözücüdür" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti, "İzmir halkı her zaman iyiye layık olan bir halktır. Bizim de görevimiz İzmir halkına layık olmaktır. Tüm samimiyetimiz ve iyi niyetimizle, olanaklarımızla İzmir halkının bize verdiği kutsal göreve layık olmaya çalışıyoruz. İzmirliler'in refah seviyesinin yükselmesi ve yaşam standartının artması için çalışıyoruz"

Törende konuşan Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, "Raylı sistem toplu ulaşım hizmet sektöründe entegre yönetim sistemi kalite belgesini TSE'den alma başarısını gösteren ilk ve tek kuruluş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi. Sönmez Alev, desteklerinden ve teşviklerinden dolayı Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti.
TSE Sistem Belgelendirme Başkanı Mehmet Bozdemir, Metro A.Ş.'deki profesyonel yönetim anlayışını överek, takım çalışmasının önemine değindi. Başkan Aziz Kocaoğlu, 10 ay gibi kısa bir sürede 3'lü belge almaya hak kazanan Metro A.Ş. çalışanlarına bu başarılarından dolayı ikramiye sürprizi yaptı. Başkan Kocaoğlu, 29 Eylül'de başlaması gereken ikramiye ödemelerinin Metro A.Ş. çalışanlarına bugünden itibaren yapılacağını müjdeleyerek büyük alkış aldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 20:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?