5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Mezarlıklar bayrama hazır

İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram hazırlıkları kapsamında tüm mezarlıkları elden geçirdi. Temizliği ve bakımı yapılan mezarlıklar vatandaşlarımızın bayram ziyaretlerine hazır hale getirildi. 2 ay önce başlayan temizlik bakım çalışmaları son aşamaya geldi. 42 mezarlıkta otlar temizlendi, ağaçlar budandı, duvarlar boyandı ve yollar temizlendi.

Yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri, “Mezarlıklarımız düzenli olarak temizleniyor. Bunun yanı sıra bayramlara da ayrı bir özenle hazırlanıyoruz. Bayram hazırlığı çalışmalarımız iki ay önce başladı ve önümüzdeki hafta bitecek.
Bu kapsamda mezarlıklarımız otlardan arındırıldı, ara yollar süpürüldü, ağaçlar budandı ve mezarlıkların duvarları boyanarak bayrama hazır hale getirildi. Bazı mezarlıklarımızın da kapı girişleri yenilendi” diye konuştu.

Yetkililer ayrıca vatandaşlarımızdan kabir ziyaretlerinin daha rahat yapılabilmesi için sahte hocalara, dilencilere ve su satıcılarına para vermemelerini rica ederek, “ Mezarlıklarımızda kasetten Yasini–Şerif ve Kuran–ı Kerim okunuyor. Su sıkıntımız da olmuyor. Suyun ulaşmadığı noktalarda tankerle su takviyesi yapıyoruz”dedi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 11:44:20
Güncelleme :2 Kasım 2004 Salı 13:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?