26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

MHP'den yerel seçim açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Önümüzdeki yerel seçimler Türkiye'deki kara tablonun tasfiyesi için önemli bir kilometre taşı olarak değerlendirilmeli ve bunalımdan çıkışın siyasi reçetesi olarak algılanmalıdır" dedi.


MHP İzmir İl Baxkanı Müsavat Dervişoğlu, düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerle ilgili gelişmeler ve aday belirleme kriterleri hakkında görüşlerini paylaştı. Dervişoğlu, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partiler arasında yaşanan tartışmaların gerginlik senaryolarına dönüşmeye başladığını söyledi. Türkiye'de ekonomik, sosyal ve siyasi olmak üzere her alanda kara bir tablonun söz konusu olduğunu savunan Dervişoğlu, "Önümüzdeki yerel seçimler bu kara tablonun tasfiyesi için önemli bir kilometre taşı olarak değerlendirilmeli ve bunalımdan çıkışın siyasi reçetesi olarak algılanmalıdır. Türkiye ve İzmir'in tartışma ve çatışmalarla kaybedecek zamanı kalmamıştır" dedi.


"PAZARLIKLARIN İÇİNDE OLMAYACAĞIZ"
MHP'nin büyükşehir belediyesi başkan adayını çok önceden açıklayarak İzmir siyasetinde farklı bir açılımın gerçekleşmesine önderlik ettiğini ifade eden Dervişoğlu, şunları söyledi: "CHP ve AK Parti de adaylarını erkenden açıklayacaklarını kamuoyuyla paylaşarak, bir anlamda MHP doğrularından kaynaklanan siyasi tercihleri rehber edinmişlerdir. İzmir'de özel bir siyasi kültür ve örnek alınması gereken bir siyasi ahlak sergilenmelidir. Son zamanlarda bu temennilerimizle örtüşmeyen çirkin pazarlıklar yaşanmakta, siyasi etik zedelenmekte ve siyasi ahlak duvarları adeta alaşağı edilmeye kalkışılmaktadır. Bazı çevreler 'o parti olmazsa, bu parti olur' yaklaşımıyla, neredeyse siyasi kişiliklerinden vazgeçme noktasına gelmişlerdir." MHP'nin bu tip pazarlıklar içerisinde asla yer almayacağını ifade eden Dervişoğlu, şöyle devam etti: "MHP'nin pazarlıklardan uzak bir yol haritası izleyeceğinden herkes emin olmalıdır. İlçe belediye başkan adaylarını da 'o parti olmazsa, bu parti olur' diyenlerden değil, önceliği Türkiye, İzmir ve MHP olanlardan belirleyip erkenden açıklayacağız."

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?